<B>DRØM ELLER MARERITT?</B> Det er ikke så veldig langt fra sportsbilen til flat-TVen i denne garasjen - som også er et hjem. Foto: Maserati
DRØM ELLER MARERITT? Det er ikke så veldig langt fra sportsbilen til flat-TVen i denne garasjen - som også er et hjem. Foto: MaseratiVis mer

Parkerer både deg og bilen

Som å kjøre rett inn i stua.

Noen vil påstå at menn har en tendens til å ville tilbringe all tilgjengelig fritid med tingene de elsker, og at disse tingene ikke nødvendigvis er ektemaken eller samboeren. Laptopen i senga? Jada, det går fint. Mobilen på do? Jo, det går greit det også.

Men bilen i stua? Nja.

Ikke for stuegriser

Det er nettopp det amerikanske Holger Schubert mener du skal gjøre. Han er mann, han er designer, og han er vinneren av Maseratis designkonkurranse for garasjer.

Resultatet er på én måte forutsigbart, fordi det imøtekommer motorentusiastenes drøm om å smelte stua sammen med garasjen, samtidig som det ferdige designet er overraskende elegant.

Den nesten 112 kvadratmeter store garasjestua ligger i øverste etasje på et ranch-liknende hjem i Los Angeles, hvor de store vinduene tilbyr utsikt over store deler av byen.

Les også: Garasjen er mer enn bare bilen

Motorfri rygging

Garasjen har i tilegg til bilparkering også en flatskjerm som kan stues bort, sofa, innebygget bokhylle, et lite kjøkken, toalett og et bibliotek.

Du tenker kanskje at eieren står i fare for å forgifte hele familien på grunn av eksosen som siver fra bilen hver gang den starter, men en fjernstyrt, ni tommer høy aluminiumsrampe sørger for at bilen triller baklengs ut av garasjen uten at motoren behøver være i gang. Den 8 x 12 fot store rampen er flettet inn i betonggulvet på nesten umerkelig vis, og ser, i det minste på bildene, ikke ut som noen skjult smøregrav.
(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)


Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med snø?

Elektriske sensorer på utsiden av vinduene hjelper med å regulere temperaturen i garasjen, slik at både bil og bileier verken er for varm eller kald. I tillegg finnes det 47 solcellepanel på taket, som produserer mer enn nok energi til å dekke familiens energibehov.

Alle veggene er isolert med naturfiber, mens deler av belysningen besørges av diskret striper med LED-lys som løper langs hele taket.

Det er grunn til å tro at garasjen vil gjøre seg dårlig i for eksempel Bergen eller andre spesielt regnfulle deler av verden, for ikke å snakke om hvor dårlig garasjen er egnet til å takle snøkledde biler.

Men dette er altså Los Angeles, og der regner det som kjent aldri, ihvertfall ikke på TV.

Se videoen under for en innsiderapport fra Maseratis vinnergarasje.

Les også: Slik får du orden i kabelrotet