<strong><b>SMART PARAPLY:</strong></b> Paraplyen har en beholder inne i futteralet hvor alt vannet fra den våte paraplyen samles opp - og som du kan tømme ved leilighet. Foto: KJARO
SMART PARAPLY: Paraplyen har en beholder inne i futteralet hvor alt vannet fra den våte paraplyen samles opp - og som du kan tømme ved leilighet. Foto: KJARO Vis mer

Paraplyen som alltid er tørr

Du kan putte den rett i veska etter bruk.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kjekt med en paraply i veska eller sekken, i tilfelle man skulle bli overrasket av regnbyger på vei til jobb. Det som ikke er like kjekt, er å bære rundt på en søkkvåt paraply.

Den italienske oppfinneren Angelo Vadruccio har funnet løsningen på dette.

Paraplyen «Kjaro» har en egen oppsamlingsbeholder for regnvann fra paraplyen, som gjør at du kan legge paraplyen rett i veska etter bruk - uten at alt annet innhold blir vått.

LES OGSÅ: Paraplyen som ikke vrenger seg

750 kroner!

Den italienske oppfinneren har tatt internasjonal patent på oppfinnelsen, som er finansiert gjennom folkefinansieringstjenesten «Kickstarter».

De er allerede godt i mål med finansieringen, som betyr at produksjon er rett rundt hjørnet.

- Vi vil starte produksjon rundt slutten av året, og vil begynne utsendingen av produktene i januar 2016, forteller Vadruccio til Dinside.

Han forteller videre til Dinside at produktet hovedsakelig vil selges fra deres nettside, og at prisen vil ligge på rundt 80 euro - som er rundt 750 norske kroner. En ganske stor slump penger for en paraply, med andre ord.


Men hva er det den gjør?

Hva synes du?

Smart nok til å betale 750 kroner for? (Avsluttet)
Nei, aldri(73%) 1792
Kanskje(17%) 409
Ja, absolutt(10%) 242
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Til en såpass høy pris, bør paraplyen gjøre litt mer enn en ordinær 59-kroners paraply fra Nille. Og det gjør den også.

Som beskyttelse mot regn, fungerer den stort sett som en vanlig paraply. Det er når du skal legge den bort, at paraplyens unike egenskaper kommer frem:

Det er egentlig paraplyens futteral som er det spesielle. Når du er trygt ute av regnet, pakkes paraplyen sammen som en vanlig paraply og legges i futteralet.

Dette er fullstendig vanntett, og har en oppsamlingsbeholder i enden, hvor vannet fra paraplyen samles opp.

Der kan vannet være, til du finner et passende sted hvor du kan tømme beholderen.

Slik kan du altså legge en klissvåt paraply rett i veska, uten at resten av innholdet blir vått.

Flere spesielle paraply-ideer

<strong><b>VÆRSÅGOD OG SITT:</strong></b> Paraply med innebygget krakk - ingen suksess. Foto: FLIPSTICK
VÆRSÅGOD OG SITT: Paraply med innebygget krakk - ingen suksess. Foto: FLIPSTICK Vis mer
<strong><b>INTERNETT-PARAPLY:</strong></b> Ble ingen suksess. Foto: PILEUS
INTERNETT-PARAPLY: Ble ingen suksess. Foto: PILEUS Vis merDet er flere som har forsøkt seg på innovasjon innen paraplysegmentet, men som ikke har «tatt helt av».

Av de mer spesielle, kan vi nevne paraplyen som også kan fungere som en krakk - kalt «Flipstick». Innovasjonen så dagens lys i 2007, men i dag ser det ut til at denne «revolusjonerende» oppfinnelsen er endret til en stokk med sittemuligheter.

Året etter kom multimedia-paraplyen fra Japan. Denne holdt seg oppdatert om værprognosene på stedet, og varslet brukeren dersom det var fare for nedbør. Ved hjelp av blinkende varsel, kunne brukeren kun ved et blikk på paraplyen se om prognosene tilsa at eieren skulle ta med seg paraplyen den dagen - eller om den kunne bli hjemme. Unødvendig å si kanskje, men dette ble vel heller ingen stor suksess.

Dinside har også tidligere omtalt en samuraiparaply - som altså utgir seg for et samuraisverd ...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer