VT30 har et imponerende bra sortnivå! Foto: Øyvind Paulsen
VT30 har et imponerende bra sortnivå! Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Panasonics TV-nyheter i 2011

Flere modeller, bedre design, og et klart spark i siden til konkurrentene.

Panasonic smir mens jernet er varmt, og viste fram hele 14 nye 3D-modeller på årets lansering i London. Billedmessig er det fortsatt plasma-teknologien som blir prioritert, men heller ikke LED-kundene er glemt.

Les mer: Her er årets TV-trender

- Plasma gir best bilde, men LED har en fordel

Årets desiderte toppmodell fra Panasonic blir VT30-serien, som i tillegg til å være slankere og penere enn fjorårets modeller også gir deg proffkalibrering av bildeinnstillingene på 3 minutter.

VT30 er langt slankere og mer elegant enn fjorårets VT20. Det ser bra ut, og du merker at det ikke er noen budsjettmodell når du tar på den. Foto: Øyvind Paulsen
VT30 er langt slankere og mer elegant enn fjorårets VT20. Det ser bra ut, og du merker at det ikke er noen budsjettmodell når du tar på den. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


På direkte spørsmål innrømmet likevel den japanske eksperten som guidet oss rundt at LED-modellene fortsatt var best egnet til gaming.

Han ville riktignok ikke oppgi sitt navn, men var i hvert fall klar på en ting: - Hvis du er svært opptatt av spill, vil en LED-TV være det beste valget. Når det gjelder ren bildekvalitet på TV-sending og til spillefilmer er det imidlertid ingenting som slår plasma-modellen VT30.

Plasmaserien VT30 er forøvrig heller ikke utstyrt med datainngang (VGA), og selv om det erfaringsmessig skal svært mye til, så tipper vi det er frykten for innbrenning som fortsatt gjør seg gjeldende her.

Tre plasmaserier med 3D

3D-toget startet svakt i 2010, men i 2011 blir 3D satset på av alle TV-produsentene. Hos Panasonic er det plasmaseriene ST30, GT30 og VT30 som har 3D-funksjon.

Alle disse modellseriene er også utstyrt med Panasonics NeoPlasma-panel på 600Hz og en responstid på 0,001ms. Nå sier ikke slike tall så mye av seg selv, men stikkordet er hastighet: Jo raskere panel, jo mindre forsinkelse blir det i bildebehandlingen. Panasonic skryter også av at fosforen i plasmapanelet nå er så effektiv at dobbeltkonturer (ofte kalt crosstalk) ikke lenger er noe problem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er selvsagt en sterk påstand, men basert på førsteinntrykket kan vi i hvert fall konstatere at det ser svært lovende ut. Nøyaktig hvor bra det fungerer i praksis må vi imidlertid komme tilbake til når vi får testet TV-modellene selv.

  • Rimeligste 3D er ST30-serien: Kommer i 42, 46 og 50-tommer. Utstyrt med Infinite Black Pro, VIERA Connect, Wi-Fi-klar (via USB-plugg), Skype, VIERA Image Viewer™, 3 HDMI- og 2 USB-innganger.
  • Mellomklasse 3D er GT30: Kommer i 42, 46 og 50-tommer. Kontrastfilter og antireflekterende skjerm er stikkordene her. Utstyrt med Infinite Black Pro, VIERA Connect, Wi-Fi-klar (via USB-plugg), Skype, VIERA Image Viewer™, men den har et bedre design og flere innganger enn ST30: 4 HDMI-innganger, 3 USB-innganger og DLNA-sertifisert.
  • Toppmodellen VT30: Kommer i 42, 50, 55 og 65-tommer, og gir det beste bildet Panasonic klarer å lage. TV-en er THX-sertifisert for både 2D og 3D. Den har også nytt slankt design, er utstyrt med VIERA Connect og er Wi-Fi-klar. Skype videosamtale, VIERA Image Viewer som viser stillbilder i både 2D og 3D, samt videomateriale innspilt i 2D eller 3D HD fra et SD-kort, er også tilgjengelig. Det er også mulig å se innhold fra en ekstern harddisk eller en USB-pinne, og som før nevnt kan den proffkalibreres på tre minutter.

Nye briller

I motsetning til LG, sverger Panasonic fortsatt til aktive 3D-briller, og parolen er klar: Passive 3D-briller gir ikke bra nok bilde, og blir derfor ikke prioritert. Et klart spark til LGs satsing på passive 3D-briller her altså.

Forøvrig er designet på 3D-brillene til Panasonic kraftig oppdatert, og USB-lading på brillene er på plass.

Endelig har 3D-brillene fått et funksjonelt design. Fjorårsmodellene slapp nemlig inn lys på sidene. Nå slipper du å bruke gaffateip... Legg også merke til USB-ladingen. Foto: Øyvind Paulsen
Billigste plasmaserie er C3-serie. Også den får 600Hz bildeoppdatering. Foto: Øyvind Paulsen
S30-serien Foto: Øyvind Paulsen
G30-serien etterfølger G20-serien, så dette blir antagelig en folkevinner. 600Hz, USB-opptak, og DLNA er blant høydepunktene. Foto: Øyvind Paulsen
ST30 er Panasonics rimeligste 3D-plasma. Foto: Øyvind Paulsen
ST30 er Panasonics rimeligste 3D-plasma. Foto: Øyvind Paulsen
GT30 etterfølger GT20, og har også 3D-funksjon. Foto: Øyvind Paulsen
GT30 har også fått et slankere design enn GT20 Foto: Øyvind Paulsen
Se hvor lekker rammen er på GT30! Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Her er fjernkontrollen som følger med VT30 (hvorvidt den også følger med GT30 fikk vi ikke bekreftet). En klar forbedring fra de gamle modellene. Foto: Øyvind Paulsen
VT30, minispesifikasjoner. Foto: Øyvind Paulsen
VT30 gir i hvert fall noen hakeslipp. Foto: Øyvind Paulsen
VT30 er langt slankere og mer elegant enn fjorårets VT20. Det ser bra ut, og du merker at det ikke er noen budsjettmodell når du tar på den. Foto: Øyvind Paulsen
VT30 er langt slankere og mer elegant enn fjorårets VT20. Det ser bra ut, og du merker at det ikke er noen budsjettmodell når du tar på den. Foto: Øyvind Paulsen
VT30 har et imponerende bra sortnivå! Foto: Øyvind Paulsen
VT30 har et imponerende bra sortnivå! Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Kollega John Berge ved siden Panasonics 103-tommer. Noe å ha i kjellerstua? Foto: Øyvind Paulsen
LED-modellen DT30 har også 3D-funksjon. Dessverre kommer den ikke i de største størrelsene. Foto: Øyvind P

Se bildespesial for eksempler:

LED med 3D

For første gang vil Panasonic også tilby 3D på en LCD-TV med LED-belysning.

Modellen heter DT30, og det nye IPS Alpha-panelet på 400Hz skal være dobbelt så raskt som på fjorårsmodellen for å hindre crosstalk. Panasonic skryter også av at sortnivået nå er på linje med plasma-modellene, en påstand vi selvsagt vil sjekke når vi får testet den.

Panasonic lager dessverre ikke DT30 i store størrelser, og vi tipper det er for å hindre kannibalisering av plasmamodellene. Her må du altså nøye deg med 32 eller 37 tommers størrelse. Modellen har selvsagt tilgang til Panasonics nettjenester, og har 4 HDMI- og 3 USB-innganger.

Se også: Her er årets TV-trender
Sony HX920 blir en versting