Årets nye toppmodell blir plasma-seriens VT50. Foto: Produsent
Årets nye toppmodell blir plasma-seriens VT50. Foto: ProdusentVis mer

Panasonics TV-nyheter 2012

Plasmatoget dundrer videre, men LED-modellene får stadig større plass.

Mens det var de to OLED-modellene fra Samsung og LG som ble de store snakkisene på årets CES-messe, fortsetter Panasonic ufortrødent videre med det de gjør best:

Flikker og pusser videre på sine eksisterende plasmamodeller, en bred produktserie som fortsatt selger godt. I tillegg ser vi at LED-satsingen øker, og innerst inne håper vi jo at det kommer en OLED-nyhet i løpet av året.

Uansett er det mye å glede seg over.

OLED, WOLED, Super-OLED? Her er fremtidens TV-teknologi

Hopper over tallet 40, og finpusser designet

2011 var året da toppmodellen VT30 fikk seg et svært etterlengtet designmessig løft: TV-kabinettet ble blant annet langt slankere, og den fikk også en ny fjernkontroll.

Og denne trenden fortsetter i 2012:

For det første vil også plasma-seriens mellomklassemodell, det vil si GT-serien, nyte godt av dette. Og for det andre vil LED-modellene få en ny metallramme, og et nytt bordstativ.

Ellers er det verdt å merke seg en liten endring i modellbetegnelsen: Panasonic hopper nemlig over tallet 40, noe som visstnok skal skyldes at tallet 4 ikke klinger helt bra på japansk.

Foto: Produsent
GT 50 - plasma, Panasonics nye mellomklassemodell. Årets modell har fått et etterlengtet designløft i form av penere TV-fot og renere TV-kabinett. Foto: Produsent
Hvem sier at Plasma TV-er ikke kan være slanke og lekre? Her ser du Panasonics nye toppmodell VT50. Foto: Produsent
Årets nye toppmodell blir plasma-seriens VT50. Foto: Produsent
Årets nye toppmodell blir plasma-seriens VT50. Foto: Produsent
LED-modellen DT50. Foto: Produsent
LED-modellen DT50 fra siden. Foto: Produsent
Panasonic er store på budsjett-modeller også, og TC-L42U5 blir en rimelig modell. Foto: Produsent
Årets nye toppmodell blir plasma-seriens VT50, her i 55-tommers størrelse. Foto: Produsent
Panasonic har satset stort på SmartTV-innhold. Det gir deg stadig mer innhold, som Disney-bøker, og ikke minst et bedre design. Foto: Produsent
Flixsters videoleieløsning ser svært bra ut, men vi vet fortsatt ikke om den blir tilgjengelig her i Norge. Så langt har i hvert fall svaret vært nei. Foto: Produsent
Stadig flere TV-apper er på vei, mange er gratis, men utvalget av betal-apper øker. Forhåpentligvis går da også kvaliteten opp. Foto: Produsent
Bruk av sosiale medier på TV-en skal bli enklere. Foto: Produsent
Bruk av sosiale medier på TV-en skal bli enklere, og spesielt Twitter er populært. Foto: Produsent

I praksis vil det si at vi hopper direkte fra VT30/GT30 i 2011, og til VT50/GT50 i 2012.


Felles for plasma og LED: Smart-TV og 3D

I likhet med de andre produsentene har også Panasonic jobbet mye med nettinnholdet sitt i år: En ting er at de har pyntet litt på grensesnittet, men minst like viktig er at de tilbyr stadig mer innhold i form av apper for TV. Flere av appene kan også brukes samtidig som du ser på TV, for de av dere som absolutt vil multitaske i godstolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også verdt å få med seg at både ST50, GT50 og VT50-serien nå er 3D-klare. Tidligere har 3D-verdenen kun vært forbehold GT og VT-serien. Vi liker også at disse modellene nå leveres med innebygget Wi-Fi. I år er det altså bare de helt rimeligste modellene som vil mangle 3D og nett.

Se alle våre TV-tester her

Enda bedre sortnivå

De nye strømforbruksreglene gjør det ikke lett for Panasonic å matche sortnivået på Pioneers legendariske Kuro-modeller: For der Kuro-modellene avga så mye strøm at de fungerte som effektive varmeovner, må de nye Panasonic-modellene puste like jevnt og rolig som en elbil i nedoverbakke.

I år håper de imidlertid å ha knekt koden via et helt nytt Neo-plasmapanel kalt Infinite Black Ultra. Panelet skal i tillegg gjengi langt mindre refleksjoner enn tidligere, og det er noe alle med store vinduer i stua vil sette pris på.

I følge våre kollegaer i Lyd og bilde har også lysstyrken blitt kraftig forbedret: Ved å justere fosforcellene for primærfargene (rødt, grønt og blått) og øke den grønne fosfordelen, har man klart å beholde fargebalansen samtidig som lysstyrken har økt med opp til 50 prosent.

Som vanlig har også panelhastigheten økt, noe som er bra ved panoreringer generelt, og ikke minst på 3D-bilder.

VT50 kommer i Norge som samme størrelser som før, det vil si opp til 65-tommer. Det er imidlertid håp om at også mellomklasse-modellen GT50 og budsjettserien ST50 nå skal komme i denne størrelsen. Dette har vi imidlertid ikke fått bekreftet av Panasonic Norge.

Endelig Panasonic LED-TV i store størrelser

For mange vil det sikkert være en god nyhet at også LED-modellene kommer i opp til 55-tommers størrelse, hvorvidt alle kommer til Norge er dog ikke bekreftet.

DT50, og spesielt WT50, blir de best LED-modellene fra Panasonic i år, og bruker som forventet IPS-paneler som vi tipper kommer fra LG. Toppmodellene fortsetter med aktiv 3D-teknologi, som er noe vi har blitt vant til fra Panasonic.

Det er imidlertid en stor overraskelse at Panasonic i år også vil lansere en LED-serie med passiv 3D-teknologi.

Tidligere har de nemlig ikke hatt mye så godt å si om denne teknologien, men med suksessen til LG (og delvis Philips) i mente, har de altså valgt å følge etter. ET5-serien skal altså bli en litt rimeligere LED-modell, og kommer i 42, 47 og 55-tommers størrelse.

DinSide får en nøye gjennomgang av alle Panasonic-modellene i februar måned, og kommer tilbake med en grundigere gjennomgang da. Inntil videre får de spesielt interesserte mer informasjon her.

Alle nyhetene fra CES-messen får du her!