Den ser ikke så imponerende ut her, men når du prøver den innser du at dette faktisk er noe du vil bruke. Kommer både til iOS og Android-enheter. Foto: Øyvind Paulsen
Den ser ikke så imponerende ut her, men når du prøver den innser du at dette faktisk er noe du vil bruke. Kommer både til iOS og Android-enheter. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Panasonic Viera Remote App: Gir liv til TV-en

Og førsteinntrykket er svært lovende.

(Hamburg:) Panasonic viste i dag fram sin nye VIERA Remote App, og den har et par finesser TV-eierne med smartmobil eller nettbrett vil sette pris på.

I utgangspunktet gjør appen din bærbare bestevenn til en ny fjernkontroll til TV-en, men dette er jo ikke nytt i dag.

Gullkornet her altså at appen lar deg sende innhold til TV-en, samtidig som TV-en kan sende innhold til den.

Hva kan appen gjøre?

Med Via Viera Remote app kan du for det første overføre bilder, videoer, eller musikk fra mobilen eller nettbrettet direkte til TV-en. Du kan også overføre nettsider på samme måte, og dermed får du altså en stor visning av nettsiden på TV-en, samtidig som du kan bruke mobilen som mus og i tillegg kan utnytte nettbrettet eller mobilens tastatur. Det hele er faktisk ganske snedig.

Selv overføringen av innhold kan gjøres på to måter: Enten ved å trykke på ikonet øverst i mobilens eller nettbrettets høyre hjørne, men også ved at du ganske enkelt sveiper innholdet du har på iPaden over til TV-en.

Kanskje like spennende er at du også kan overføre TV-innholdet til mobilen eller nettbrettet ditt, alt du trenger å gjøre er å åpne appen og aktivere liveview-funksjonen, og etter cirka 5-6 sekunder med buffring kommer TV-bildet fram. Har du koblet en USB-disk til TV-en kan du også overføre disse opptakene. Perfekt om du skulle bli forvist til kjellerstua, eller enda bedre: Om du vil at ungene skal se på barne-TV på rommet sitt i stedet for i stua.

Se hvordan det fungerer i videoen under:


Appen skal også ha en spill-funksjon, der du bruker mobilen eller nettbrettet som en controller, og ser selve spillet på TV-en. Akkurat den funksjonen fikk vi dessverre ikke prøvd i denne runden, og må komme tilbake til når vi tester TV-ene hjemme i Norge.

Hva trenger du av utstyr?

Siden Panasonic også viste fram sin rålekre Eluga Android-mobil, kommer appen selvsagt både til Android og til iOS-enheter, dvs iPhone og iPad. Merk deg imidlertid at Windows Phone 7 ikke står på planen foreløpig.

Appen blir lansert samtidig som de nye TV-ene lanseres, og modellene som støttes den nye appen er de nye plasmamodellene GT og VT50, samt den spennende LED-modellen WT50. Dessverre vil du heller ikke kunne bruke appen på fjorårsmodellene.

Førsteinntrykket av appen er altså svært lovende, og vi gleder oss til å se nærmere på den når vi får TV-ene til test.

Den ser ikke så imponerende ut her, men når du prøver den innser du at dette faktisk er noe du vil bruke. Kommer både til iOS og Android-enheter. Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen