ZT-modellen vil bli det siste plasma-panelet Panasonic utvikler selv. Foto: Øyvind Paulsen
ZT-modellen vil bli det siste plasma-panelet Panasonic utvikler selv. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Panasonic slutter med plasmautvikling

Men produksjon og salg fortsetter minimum ut 2014.

At plasma-teknologien er på vei til å bli utfaset på grunn av andre teknologier er strengt tatt ingen overraskelse. De aller fleste kundene velger nemlig LED når de står i butikken, og framover er det OLED-teknologien som forventes å overta.

Plasma-tilhengerne er likevel både mange og entusiastiske, og det ble derfor stor debatt da vi for et par uker siden publiserte saken skal Panasonic slutte med plasma?, der Panasonics plasmadød ble avdramatisert.

Nå vet vi imidlertid mer.

ZT60 blir den siste egenutviklede modellen

I følge et intervju hos The Verge, sier nemlig toppsjefen Kiyoshi Okamoto følgende: – Panasonics egen utviklingsavdeling vil ikke lenger utvikle nye plasmapaneler.

Sitatet har fått medier i inn og utland til å si at ZT60 er den siste plasma-TVen.

Det er imidlertid ikke helt presist. Okamoto presiserte nemlig at ".. panelutvikling er ikke det samme som TV-produksjon, og fulgte opp med at Panasonic vil altså fortsette å lage og selge plasma-TV-er, i det minste inntil 2014".

Med andre ord: Som kunde vil du antagelig kunne kjøpe plasma-modeller fra Panasonic de neste to årene, kanskje lenger, men ingen av dem vil være bedre enn spesialmodellen ZT60, som du kan lese mer om på lenken under.

Alt du trenger å vite om Panasonics plasma-TVer 2013!<7b>

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett hvordan vi vrir og vender på det, er det altså mane tegn på at plasma-æraen nå har gått inn i siste fase. Hvor lenge den vil vare kommer blant annet an på hvor lenge Samsung og LG fortsetter med sin plasma-produksjon.

Kilde: itavisen.no og The Verge.