Her ser du 47-tommeren, nå kommer 60-tommeren. Foto: Per Ervland
Her ser du 47-tommeren, nå kommer 60-tommeren. Foto: Per ErvlandVis mer

Panasonic med 60-tommers LED-TV!

Panasonic har nettopp vist fram sin store nyhet: En 60-tommers kant-LED TV.

Panasonic er mest kjent for sine store plasma-modeller, men når kundene velger LED i butikken har det blitt tungt å holde på tradisjonen. I år har de derfor satset for fullt på LED også.

LES OGSÅ:

Fram til i dag har imidlertid ingen av LED-modellene vært større enn 55-tommer, men nå er den epoken snart over.

Panasonic bekreftet i dag at den første LED TV-en på 60-tommer er på vei, og den første modellen blir ET5, eller TX-L60ET5 som er det fulle navnet.

ET5 på anaboler

Vi likte 42-tommeren godt da vi testet den tidligere i år, og selv om det sikkert skjærer i hjertet til plasmaentusiastene, er den et godt eksempel på Panasonics LED-offensiv med sitt slanke og elegante design.

LES: Test av Panasonic ET5 i 42-tommers størrelse

Som før vil 60-tommeren ha et IPS kant-LED basert panel, noe som gjør at tykkelsen bare er 3,8 centimeter. Den har også 3D-funksjon med passive briller, og backlight scanning-teknologi. Legg dog merke til at den har økt fra 300Hz på 42-tommeren, til 500Hz på 60-tommeren, og Panasonic påstår at dette har gitt økt bildekvalitet i overgangen mellom mørke og lyse scener.

Hvorvidt den påstanden holder vann, må vi imidlertid komme tilbake til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bør ikke bli blant de dyreste

TV-en er naturligvis utstyrt med Panasonics SmartTV-funksjoner, kalt VIERA Connect, og er som før energivennlig med A+ merking. Heller ikke utstyrsmessig er det mye å klage på: ET5 har innebygget wi-fi, DLNA-funksjon, og fire HDMI-innganger. Vi tipper også USB-opptak er på plass, men det må vi komme tilbake til når vi ser TV-en live. Det samme gjelder prisen, som foreløpig ikke er kjent. ET5 tilhører imidlertid Panasonics mellomklasse-serie, og bør således ikke bli blant de dyreste.

Her får du alle IFA-nyhetene!