Slik ser den altså ut, 3D-versjonen av Avatar på Blu-ray.  Foto: Øyvind Paulsen
Slik ser den altså ut, 3D-versjonen av Avatar på Blu-ray. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Panasonic fortsatt enerett på Avatar i 3D

James Camerons supersuksess Avatar er laget for å bli sett i 3D. Men ikke for alle.

Allerede den 1. november ble det kjent at 3D-versjonen av Avatar på Blu-ray kun blir utlevert til kunder som har, eller går til innkjøp av et Panasonic 3D-produkt.

De aller fleste hjemmekinofans håpet imidlertid at denne eneretten skulle oppheves i god tid før juleshoppingen starter for alvor.

Det kommer ikke til å skje.

To millioner foran deg i køen

På et pressearrangement i kveld (følg med, det blir flere saker herfra i morgen!) ble det nemlig bekreftet at bundling-avtalen kommer til å fortsette helt til Panasonic har solgt 2 millioner enheter.

Og nei, vi prater ikke om to millioner Avatar-filmer, men om to millioner 3D-klare produkter. Det vil altså si: Panasonics 3D-TVer, 3D-klare Blu-ray spillere eller 3D-klare hjemmekinoanlegg.

Det folkens, kommer til å ta lang tid - selv om det altså er to millioner solgte enheter på verdensbasis som er det magiske målet.

Oppdatert 17/12: DinSide har nylig blitt kontaktet av Panasonic Sverige, som mener at tallet vi fikk opplyst på Blu-ray konferansen var feil, og hvis det stemmer kan altså Avatar i 3D komme tidligere enn vi først fikk vite. Det er i så fall en god nyhet.

Her er beskjeden vi mottok:

"Avtalet mellan Fox och Panasonic är som angetts i texten på global basis, men sköts helt och hållet lokalt av respektive Panasonic bolag, vilket gör att villkor och t ex kampanjens längd etc kan skilja sig åt mellan olika länder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avatar 3D kampanjen i Norden sträcker sig mellan 1 november 2010 och fram till 31 januari 2011.

Kampanjen utvärderas fortlöpande och vad som sker efter slutdatum är per idag inget vi känner till. Med vänlig hälsning, Jonas Eriksson fra Panasonic Nordic Avatar 3D-team

Slik ser den altså ut, 3D-versjonen av Avatar på Blu-ray. Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenEnerett er dårlig nytt

I praksis betyr altså dette at kunder som sitter med 3D-komponenter fra Philips, Sony, Samsung eller LG, ikke vil få kjøpt 3D-versjonen av Avatar på Blu-ray på en god stund.

Panasonics globale avtale med Twentieth Century Fox Home Entertainment får dermed større konsekvenser enn mange filmnerder hadde håpet på, og den eneste løsningen per dags dato er derfor å skaffe seg et Panasonic 3D-produkt.

Er det greit at kun Panasonic-eiere får Avatar på 3D?

(Avsluttet)
Nei(70%) 1648
Ja, men eneretten burde kun vart en liten periode(20%) 482
Ja (10%) 235
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Slik får du filmen

3D-versjonen av Avatar følger forøvrig ikke med i esken når du kjøper et av Panasonics ulike 3D-produkter. I stedet får du tilgang til et skjema/nettside hvor bestillingen av filmen gjennomføres. Filmen skal så bli sendt hjem til deg etter at bestillingen er mottatt. Panasonic antar at dette vil ta to til tre uker.

Dessverre blir neppe Panasonic alene om å inngå slike avtaler framover. Men hva synes du? Er det greit, eller synes du det er irriterende? Si hva du mener i debatten nederst.