Panasonic: Årets LED-TV-er

2012 var året Panasonic for første gang satset på LED. Hva er nytt i år?

Panasonics satser endelig tungt også på kant-LED, og førsteinntrykket av årets modeller viser at de ikke har noe å skamme seg over. Foto: Øyvind Paulsen
Panasonics satser endelig tungt også på kant-LED, og førsteinntrykket av årets modeller viser at de ikke har noe å skamme seg over. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Nice:) At Panasonic fortsatt er mest kjent for sine plasma-modeller er ingen overraskelse, fram til i fjor hadde de jo kun noen svært få LCD-modeller å vise fram.

Les også: Her er Panasonics nye plasma-modeller!

Det var derfor på høy tid at de i fjor endelig kom med en komplett LED-satsning (= LCD-TVer med kant-LED-belysning), som etter vår oppfatning ikke sto noe tilbake for konkurrentenes alternativer.

Bildekvaliteten var som på kant-LED-modellene flest, men kanskje viktigst var syvmilssteget når det gjaldt design: TV-ene var slanke og fine, og toppmodellene hadde også minimale TV-rammer.

Les mer om Panasonics LED-TV-er fra 2012 her!

Endelig 60-tommer, og en helt ny modellserie!

De minste modellene er helt nede på 19-tommer, men mer interessant er at Panasonic nå også kommer med LED-TV-er på 60 tommer.

Det er riktignok bare fem tommer mer enn du fikk på fjorårsmodellene, men når både Sharp og Samsung tilbyr langt større størrelser er dette i hvert fall et skritt i riktig retning.

Se de store TV-ene!

Som vanlig har Panasonic økt modellkoden med 10 på toppmodellene, og i år er det altså tallet 60 som bekrefter at det er en 2013-modell. Øverst på rangstigen finner vi fortsatt WT-serien, som dermed er flaggskipet i LED-klassen, og nå heter WT60.

Den blir riktignok tett fulgt av DT60, som skal gi deg omtrent samme bilde til en litt lavere pris, riktignok uten et par av finessene. Vi tipper derfor den blir en av storselgerne i år.

Det er også verdt å merke seg at det i år også kommer en helt ny serie kalt FT60, før vi finner den rimeligste 3D-serien av dem alle ET60. Dessverre har ikke Panasonic offentliggjort noen norske priser, så hvor forskjellene blir i praksis må vi komme tilbake til.

De andre seriene er altså uten 3D-funksjon, og heter E6, EM6, XM6 og B6.

Fortsatt IPS

Som før sverger Panasonic til IPS-paneler på LED-modellene. Fordelen er god innsynsvinkel, men tidligere har det gått litt på bekostning av sortnivået. Akkurat det mener imidlertid Panasonic er et tilbakelagt stadium, så det blir spennende å se nærmere på når testmodellene kommer. Lokal dimming skal her være nøkkelordet. Toppmodellene har i år også fatt 3600 Hz back light scanning, som blant annet skal øke detaljskarpheten ved raske bevegelser.

Men hvordan duger de? Her går vi gjennom de ulike modellseriene og gir deg vårt førsteinntrykk. Merk deg at vi kommer tilbake med en egen sak om Panasonics Smart-TV-funksjoner, som i år ser svært bra ut.

WT60: Nå enda penere

Toppmodellen kommer kun i 47 og 55-tommers størrelse, og gir deg blant annet 3600 Hz back light scanning med lokal dimming av LED-diodene. Her får du også den nye Hexa-prosessoren for bedre farger, 3D-funksjon, og Twin HD-tuneren som blant annet lar deg gjennomføre to opptak samtidig.


Heller ikke på designfronten har WT60 noe å skamme seg over: Dette er rett og slett en svært pen TV, hvor materialkvaliteten også er på topp. Legg også merke til at WT60 har et innebygget web-kamera som kun spretter fram når det er i bruk og TV-foten som her er i glass. Det er lekre detaljer spør du oss.

Test av fjorårsmodellen Panasonic TX-L47WT50 får du her!

DT60-serien: Nå 60-tommer

DT60 kommer i både 42-, 47-, 50-, 55- og 60-tommers størrelse. I motsetning til WT60 er back light scanningen her på 1600 Hz, men helt nede i 1000 Hz på 60-tommeren.

Bortsett fra det er det ganske like, blant annet er både Hexa-prosessoren, lokal dimming, og Twin HD-tuner på plass.

TV-foten er her i metall.

FT60: Et smart valg for deg som har GET?

 Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P Vis mer

Den nye serien FT60 har i praksis alle funksjonene som DT60 ovenfor, med unntak av lokal dimming og den doble HD-tuneren. Også her er back light scanningen på 1600 Hz.


Siden du slipper å betale for disse finessene blir den også en anelse billigere, og kan dermed være et aktuelt valg for deg som uansett må fortsette med en ekstern HD-PVR, for eksempel gjelder dette GET og Viasat-kunder.

ET60-serien

Kommer i 42-, 47-, 50-, og 55-tommers størrelse, og er som i fjor den rimeligste 3D-TVen til Panasonic med aktive 3D-briller. Back light scanningen er her på 600 Hz, og det er her brukt et litt rimeligere panel enn på de øvrige 60-modellene, uten at vi klarte å se noen forskjell på demomaterialet som ble vist på lanseringen i Nice.

Her kan du lese testen av fjorårsmodellen!

Hvor bra den er må vi altså komme tilbake til når vi får vår testmodell, men førsteinntrykket var i hvert fall lovende:

E6: 39-tommer?

 Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P Vis mer

Det mest spennende med E6-serien er at den i tillegg til 32-, 42- og 50-tommers størrelse også skal komme i en 39-tommers modell. Det er en størrelse vi aldri har sett før, og vi er fortsatt usikre på om den kommer til Norge.

Vi har nå også fått bekreftet at modellen har passiv 3D-funksjon. Vi vet også at panelet er hakket rimeligere enn på modellene over, og at den kun har 100 Hz back light scanning. Dette blir også den rimeligste modellen som leveres med Panasonics smart-TV-funksjoner (som vi altså kommer tilbake til i en egen sak).

Merk deg at vi ikke var fornøyd med forgjengeren E5 på grunn av alt for mye lysgjennomtrengning fra LED-diodene. Vi håper derfor dette har blitt bedre på årets modell.

EM6-serien

Selv om prisene ikke er klare er det ingen tvil om at dette blir en rimelig modell her til lands, blant annet er Smart-TV-funksjonene fjernet helt. TV-en har imidlertid medie-spiller-funksjon via USB-inngangen. Den har imidlertid samme oppdateringshastighet som E6-modellen.

 Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P Vis merEM6-serien får du i 32-, 39-, og 50-tommer.

XM6 og B6-seriene

 Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P Vis mer

Dette er modellene nederst på rangstigen, og det ser du også på spesifikasjonene. XM6 er riktignok slank og fin siden den er en kant-LED-modell, men bortsett fra det har den kun mediespillerfunksjon via USB å skryte av.


Som en hytte-TV kan den riktignok være aktuell, da den fås i både 19-, 24-, og 32-tommers størrelse.

 Foto: Øyvind P
Foto: Øyvind P Vis mer

B6-serien blir desidert billigst, men vil likevel neppe bli noen storselger i Norge. Grunnen er ganske enkelt at dette er en klassisk LCD-TV, som dermed er tykkere enn de andre. Også her får du mediemuligheter via USB, men kun to HDMI-innganger er svært snaut i 2013. 32-tommeren er forøvrig kun HD-Ready, mens 39, 42 og 50-tommeren har et 1080p-panel.

Les mer om Panasonics plasma-modeller her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer