<b>1.290 + 29.990 = ??</b> Foto: Elkjøp.no/DS
1.290 + 29.990 = ?? Foto: Elkjøp.no/DSVis mer

Pakketilbud dyrere enn å kjøpe varene hver for seg

Nå gjør Elkjøp det igjen ...

Samsungs 8005-serie med One-design fikk vår TV-tester til å ta frem superlativene. TV-en er imidlertid priset relativt stivt, så det er ikke rart at dem som har 8005 på ønskelisten ser etter tilbud der de kan spare en tusenlapp eller to. Det er bare det at det dessverre ikke alltid fungerer slik.

Vår leser Torfinn var innom Elkjøps nettbutikk, og så på 60-tommersvarianten. Pris: 29.990 kroner. Litt lenger ned på siden kunne han se et anbefalt pakketilbud. Heldigvis så han godt etter:

– Pakketilbudet er på 32.999 kroner. Kjøper du TV og veggfeste separat koster det 31.280kr, skriver Torfinn i en e-post til DinSide.

Det er ikke nødvendig å kjøpe merkefester: Vi har testet billig og smart TV-feste

Aner vi et mønster?

Tidligere denne uken skrev vi om Elkjøps noe merkelige "pakketilbud" på Miele ovn og induksjonskoketopp. Kjøpte du produktene sammen ville de koste 9.999 kroner. Hver for seg kostet de totalt 9.998 kroner. Ingen stor prisforskjell, men dersom du trodde du ville spare noe på å kjøpe to produkter, tok du grundig feil.

I september skrev vi om da elektronikkgiganten solgte spillpakke til overpris. Elkjøp lovet å rydde opp, og å gi alle som hadde betalt for mye et ekstra spill i kompensasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik får de deg til å betale mer

Skal alltid lønne seg med pakketilbud

Det tok litt tid før vi fikk fatt i representanter for Elkjøp, og prisen har i mellomtiden forandret seg til 31.079 kroner, 201 kroner billigere enn å kjøpe produktene hver for seg. Men dersom du kjøpte pakken på onsdag eller torsdag, uten å sjekke prisen, har du altså betalt mer enn du skulle.

– Om noen har vært så uheldige at de har kjøpt en vare som har vært feilpriset eller at prisen har blitt justert ned i etterkant, skal kunden naturligvis få tilbake mellomlegget, sier pressekontakt i Elkjøp, Simen Sundt til DinSide.

– Våre kunder er svært prisbevisste, og derfor opplever vi heldigvis sjelden tilfeller der en kunde har betalt for mye, sier Sundt. –Våre kunder skal kunne stole på at prisene våre stemmer. Vi har gode rutiner for å følge med, og når det en sjelden gang skjer en slik feil så får vi raskt rettet opp i det.

- Et fantastisk design, som nå også matches med knallgod bildekvalitet: Les vår test av 46-tommervarianten av Samsung 8005