Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

På visning i helgen?

I mai er det vårslipp av boliger til salgs.

Publisert
Sist oppdatert
Huset kan du gjøre noe med, men du kan ikke bytte ut nabolaget.Terje Buraas, leder i Eff


Er du på jakt etter drømmeboligen, men synes tilbudet av boliger til salgs har vært skrøpelig? Mai er tradisjonelt den måneden det løsner.

- Det er ikke noen tvil om at det kommer mange boliger på markedet i mai måned. Dette gjelder særlig for eneboliger, sier Terje Buraas, Eiendomsmegler i Postbanken eiendom og nyvalgt leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) til DinSide.

Han forteller at tilbakemeldingene fra kollegaer i både i Postbanken og i Eff tyder på at det er mange oppdrag på vei inn.

Les også: Nå flater boligprisene ut

Vær bevisst på hva du vil ha

Terje Buraas i Postbanken Eiendom / Eff. Foto: Postbanken Eiendom
Terje Buraas i Postbanken Eiendom / Eff. Foto: Postbanken Eiendom Vis mer


Buraas' beste råd til deg som er på boligjakt er følgende:

- Vær bevisst på hvilke verdier som betyr noe for deg, og hva du er ute etter. Tenk beliggenhet og verdier i nærmiljøet, sier Buraas, og presiserer: Huset kan du gjøre noe med, men du kan ikke bytte ut nabolaget.

Han råder alle som er på boligjakt til å være seg bevisst på hvilke behov som er viktige i nærmiljøet. For eksempel beliggenhet i forhold til barnehage eller skole, nærhet til kollektivtransport og kommunikasjonsmuligheter til jobb, nærhet til ulike fritidsaktiviteter som svømmehall, ridesenter eller idrettsannlegg - og ulike servicetilbud og butikker.

- Tenk beliggenhet og verdier i nærmiljøet utifra familiens behov.

Sjekklisten:

Selv om du innerst inne vet hva behovet ditt er, kan det være greit med et lite dytt i riktig retning. For det kan være lett å glemme kollektivtrafikkbehovet når man blir forelsket i en eplehage. For å hjelpe deg et stykke på vei, har vi satt opp en sjekkliste for boligkjøp som kan hjelpe deg til å stille de riktige spørsmålene.

Les mer: Ikke glem å spørre om dette!

Det er mye du bør huske på når du skal kjøpe bolig. Vi har laget to smarte sjekklister for å gjøre jobben enklere for deg, og de kan du lese mer og laste ned her:

Når tilbudet er størst

Mai og august er de to store visningsmånedene. Her kan du se antall boligannonser på Finn.no de siste fem år.  Foto: Per Ervland/DinSide
Mai og august er de to store visningsmånedene. Her kan du se antall boligannonser på Finn.no de siste fem år. Foto: Per Ervland/DinSide Vis mer


Statistikk fra Finn.no viser at aktiviteten på boligmarkedet når en topp i mai, før det gjør et dykk i fellesferien. Men finner du ikke drømmeboligen nå, er det ingen grunn til panikk. Høsten er også het, og spesielt i august er tilbudet stort, historisk sett.

Hvordan er nabolaget? Sjekk om du kan finne en nabolagsprofil for området.

Nye spilleregler i boligmarkedet

Er det noen år siden du har kjøpt eller solgt bolig, har du kanskje ikke fått med deg de nye reglene for eiendomsmegling og boligsalg??
Den siste endringen ble tilføyet i februar i år, og er en endring i den mye omtalte 24-timersregelen.

Les mer om de nye reglene for budgiving, og se hvordan frekke kjøpere omgår dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer