På en sky

Rikingene vil ha diskret luksus. Hva med en håndlaget seng til 396.350 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Ahhh. Sengen slipper ikke. Her blir jeg ...

DinSides intervjuer har gjort intervjuet med den svenske sengeprodusenten Hästen liggende på den bløteste prinsessemadrass.

>>> BILDESPESIAL: Se de deiligste sengene her

Verdens dyreste seng?

Den 155 år gamle svenske sengeprodusenten Hästen går motstrøms og setter opp prisene på sine produkter, og lanserer ekstravagante modeller som Vividus-sengen, hvor arbeid er gjort for hånd og materialene er miljøvennlige. Og som koster utrolige 396.350 kroner. Det er denne DinSide inntar midt i kontortiden.

Hästen har hatt egen butikk i Oslo siden 2004. Til tross for at prisene starter på 20.000 kroner så øker omsetningen. Luksuskundene blir flere og nå ønsker de diskret luksus.<br />
<br />
<i>Foto: Hästen</i> Foto: Alex Bramwell/iStock
Hästen har hatt egen butikk i Oslo siden 2004. Til tross for at prisene starter på 20.000 kroner så øker omsetningen. Luksuskundene blir flere og nå ønsker de diskret luksus.

Foto: Hästen Foto: Alex Bramwell/iStock Vis mer

På en sky

  1. Sengehimmelen


- I denne sengen er alt gjort for hånd, sier Magnus Raz, Hästens sjef i Norge. - Vi ønsket å lage en seng bygget på ordentlige håndverkstradisjoner. Det går med cirka 150 arbeidstimer til denne sengen.

Men er det marked for et slikt produkt?

- Vi har ennå ikke solgt noen av disse sengene i Norge, men vi tror at det finnes et marked for disse, sier Raz.

Hästen startet opp som salmaker i 1852. På den tiden var det nemlig salmakerne som laget madrassene til folk. Og nå som den gang lager man madrasser av hestetagl, lin og ull. I dag er materialene også Svanemerket, det vil si at alle produktene som er brukt er økologisk produsert. Det brukes også miljøvennlig drivstoff i maskinene.

Luksustrend

Trendanalytikerne sier at det bare går en vei: vi handler mer luksusvarer. I USA bruker folk i 30-åra 16.000 dollar (96.000 kroner i dagens kurs) mer på luksusvarer enn deres foreldregenerasjon. Luksusforbruket har økt med 8 prosent årlig de siste årene anslår banken HSBC. Men forbruket er i ferd med å endre seg, mener markedsanalyseselskapet Unity Marketing ifølge magasinet Newsweek. Visst er man rik, men folk skriker det ut i mindre grad enn tidligere. Luksusyachter går det tretten av på dusinet i marinaene i Marbella og i Karibia. De rike vil ha enkel luksus som handler mer om velvære og om å være til. Og kanskje lage sin egen veldedige stiftelse - og som Newsweek så treffende beskriver det - være inne med the Gateses i stedet for med the Joneses. Og om å handle luksus som ingen ser.

Og da kan jo en seng fra et selskap som kan kunsten å fortelle en historie være et signalprodukt. Og de svenske sengene går unna til celebriteter til tross for at selskapet ugjerne sladrer på klientellet. DinSide presset Hästens for sengesladder og kan viderefortelle at Nicole Kidmans kjøpte senger til barna sine etter at hun sov i disse (skjønt ikke den nye Vividus-modellen) da hun spilte inn Dogville i Sverige, og Tom Cruise har gitt sin Kate en Hästen-seng.

>>> BILDESPESIAL: Se de deiligste sengene her

AKTUELTVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer