Pris på borettslagsleiligheter

- Overraskende sterkt prisfall på borettslagsboliger

Prisene på borettslagsboliger falt samlet sett 0,3 prosent i fjerde kvartal av 2018.

OPP OG NED: I noen byer økte prisene på borettslagsboliger, mens i andre sank de. Samlet sett for fjerde kvartal i fjor, så NBBL en overraskende nedgang, men prisene i 2018 totalt sett viser en oppgang. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix.
OPP OG NED: I noen byer økte prisene på borettslagsboliger, mens i andre sank de. Samlet sett for fjerde kvartal i fjor, så NBBL en overraskende nedgang, men prisene i 2018 totalt sett viser en oppgang. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De regionale tallene viser en oppgang i Oslo og Stavanger, og nedgang i Trondheim og Tromsø, og ellers om lag uendrede priser.

Boligprisene er preget av sesongmønster og fjerde kvartal er, ifølge Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), historisk et svakt kvartal.

Prisene på borettslagsboliger falt 0,3 prosent i fjerde kvartal. For 2018 under ett, har prisene økt med 2,8 prosent, viser tall fra NBBL.

- Overraskende sterkt prisfall

- En nedgang på 0,3 prosent er overraskende sterkt sett i lys av høy boligbygging, renteoppgang og økt usikkerhet i internasjonal økonomi. I det store bildet kan vi konkludere med at boligprisene har stabilisert seg og flatet ut i løpet av 2018, sier administrerende direktør Thor Eek i NBBL.

For 2019 er NBBLs hovedscenario en prisstigning på fire prosent.

- Vi holder enn så lenge en knapp på fortsatt god utvikling i norsk økonomi og tror på fortsatt boligprisvekst i 2019. Men sjansen for at vi tar feil er større enn vanlig, sier Eek.

NBBL er interesseorganisasjonen for boligbyggelag, og 41 boligbyggelag er tilsluttet organisasjonen. Boligbyggelagene forvalter om lag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!