Oslofolk må svi

Tredobbel pris på Finn-annonse.

<b>LEIE BOLIG?</b> Finn.no tar tredobbel pris for utleieannonsen, når boligen ligger i Oslo eller Akershus - foran mange andre fylker. Foto: Per Ervland
LEIE BOLIG? Finn.no tar tredobbel pris for utleieannonsen, når boligen ligger i Oslo eller Akershus - foran mange andre fylker. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du adresse i Oslo eller Akershus må du betale mye mer for å annonsere boligen til leie på Finn.no, sammenlignet med de som har adresse i Østfold.

Skal du for eksempel leie ut leilighet eller hus i Son, som ligger i Akershus rett på grensen til Østfold, koster det tre ganger så mye som det koster å leie ut en eiendom i Moss. Det er 13 kilometer fra Son sentrum til Moss sentrum. Det er 7.000 innbyggere i Son, mot 30.000 innbyggere i Moss.

Nå må du energimerke utleieboligen: Slik gjør du

Tredobbel pris

En 30-dagers annonse på Finn.no, om en bolig til leie i Oslo, koster deg 499 kroner. Samtidig koster en annonse på samme vilkår og for samme periode i Østfold, bare 149 kroner.

Oslo- og akershusfolk må betale tre ganger så mye for annonsen på Finn.no, som for eksempel øst- og vestfoldinger. Foto: Finn.no
Oslo- og akershusfolk må betale tre ganger så mye for annonsen på Finn.no, som for eksempel øst- og vestfoldinger. Foto: Finn.no Vis mer

Din mening

Hva synes du om at Finn.no tar ulik pris på samme tjeneste, på bakgrunn av boligadresse? (Avsluttet)
Det er råttent(72%) 830
Det er helt greit(19%) 216
Ingen mening(5%) 53
(4%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Bor du i et område hvor det er dyrt eller billigere å annonsere til leie på Finn.no? Her kan du se prisforskjellene:

 • Akershus og Oslo: 499 kroner for 30 dager
 • Aust-Agder, Vest-Agder, Hordaland, Rogaland, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag: 349 kroner
 • Vestfold, Østfold, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard: 149 kroner
 • Men skal du leie bolig, altså rykke inn en annonse på Finn.no om bolig ønskes leid, er prisen udifferensiert - og du må betale 499 kroner for en 60-dagers annonse, uansett hvor i landet du søker bolig.

  Hva synes du - er det greit med adressediskriminering på Finn.no? Stem i avstemmingen til høyre!

  - Det er viktig for oss å ha konkurransedyktige priser i forhold til andre annonsekanaler i lokalmarkedene. I tillegg har vi flere brukere enkelte steder, i Oslo, for eksempel, slik at annonsen blir eksponert for ekstra mange brukere her. Dette er årsakene til at prisene for å legge ut en leieannonse varierer, sier PR-ansvarlig i Finn.no, Lene Kallum.

  - "Ønskes leid" er et mindre marked, slik at vi har satt én pris for å legge ut annonser her, forteller Kallum videre.

  Ti gode råd ved utleie

  - Underlig

  - Jeg synes det er litt merkelig, det skulle ikke være noen kostnadsforskjeller i å produsere disse annonsene, det virker sånn sett litt underlig, sier underdirektør i Forbrukerrådet, Torgeir Øynes, til DinSide. Men det er vel større etterspørsel som kan forklare prisdifferansen, og det er vel ikke ulovlig i seg selv.

  Mens prisene for bolig til leie er differensiert etter boligens beliggenhet, er det èn og samme pris for hele landet hva gjelder bolig ønskes leid.

  - Det viser vel at prisforskjellen ikke er kostnadsbegrunnet, men at det er på grunn av etterspørselen at de kan tillate seg å ta en høyere pris i noen områder, sier Øynes til DinSide.

  - Prissettingen styres av tilbud og etterspørsel. Men når man tar ulik pris på samme tjeneste, bør det være mulig å forstå, sier underdirektør Øynes i Forbrukerrådet.

  Flere leietakere kastes ut

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!