Oslo og Akershus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sett i et ti års perspektiv tror jeg de fleste boligkjøp i Oslo og Akershus vil være gode investeringer. Men noen områder vil nok likevel ha en bedre prisutvikling enn andre, sier Odd Nymark, som er administrerende direktør for Eiendomsmegler1 i Oslo og Akershus.

- Er man for eksempel villig til å leve med støy i Bjørvika i en periode, vil man troligvis få igjen for bryet om ti år, i form av høy prisstigning på boligen. Dette området er som kjent under utvikling, og vil derfor bli enda mer attraktivt om noen år.

Vanligvis har boliginvesteringer vest i Oslo gitt større avkastning enn tilsvarende investeringer i øst. Nymark tror imidlertid denne tendensen ikke lenger vil være like tydelig fremover i tid.

- Grünerløkka har for eksempel vært en bydel med svært god prisvekst de siste årene. Jeg tror selve området i byen har mer å si for prisvekst, enn om det er øst eller vest i Oslo, sier han.

Men hvilket område av Oslo vil få den aller største veksten i boligmarkedet fremover? Nymark tror på de nære utkantene.

- Jeg tror de nære utkantene vil kunne gi en større prisvekst enn både de mer fjerne utkantene og sentrum. Helt sentralt er jo prisene allerede svært høye.

I Akershus er hele øvre Romerike og Gardermoen spesielt gunstige områder for boliginvesteringer for tiden.

- Der har utviklingen vært god, og den vil fortsette å være det. Man kan si at Gardermoen-effekten kommer litt sent. På Jessheim er det for eksempel forventet en svært god befolkningsvekst fremover.

Vil du heller investere i bolig i utlandet? I disse landene er boligmarkedene på vei opp.

Tilbake til artikkelen