Optimisme i Tromsø

- Renta virker aldri særlig sterkt inn på boligmarkedet i Tromsø. Her går salget svært bra, sier Ivar Nerdal i Notar eiendom i Tromsø.

Daglig leder i Notar i Tromsø, Ivar Nerdal, mener renteendringer har mindre å si i Tromsø enn i mange andre byer fordi byen har god økonomi, og mange sikre arbeidsplasser. Han hevder at prisene til nå i høst på ingen måte har vært lavere enn i vår.

- Vi har hatt den beste sommeren og høsten noensinne. Vi merker ingen stagnasjon i markedet, og det er nesten utenkelig at vi vil få et prisfall i høst, sier Nerdal.

Han begrunner standpunktet med at kjøpekraften i Nordens Paris er god, og at folk har et optimistisk syn på norsk økonomi.

Nerdal råder tromsøværinger til å kjøpe borettslagsleiligheter. Han tror nemlig de vil stige mest i pris i månedene som kommer.

- Tidligere hadde borettslagene monopol på å selge sine leiligheter. Prisene var derfor kunstig lave. Nå er monopolet opphevet, og annonseringen av disse leilighetene er blitt betydelig bedre. Vi ser allerede nå at de har begynt å stige i pris, sier Nerdal.