<strong>SKJULER MØKKA:</strong> Dypt nedsenket skjuler det som er kjøkkenets skitne hemmeligheter seg. Foto: AHHA Project
SKJULER MØKKA: Dypt nedsenket skjuler det som er kjøkkenets skitne hemmeligheter seg. Foto: AHHA ProjectVis mer

Oppvaskmaskin i kjøkkenvasken

Denne vasken løser et problem. Vel og merke om den kommer i produksjon.

En av grunnene til at vi blir blanke i øynene av bilder i kjøkkenkataloger og brosjyrer er at alt ser så ryddig og renslig ut. Men virkeligheten innhenter som regel selv det fjongeste designerkjøkken straks beboerne tar det i bruk. Redskaper, matvarer og skitne gryter har en tendens til å gro ut av de gjennomtenkte plasseringene de innehar i ren og ubrukt tilstand. Og brått er ikke det åpne designkjøkkenet lenger så presentabelt.

Les også om Trygve som på fem eposter sparte 11.000 på hvitevarene

Vasken som gjør det for deg

Det kan ha vært dette problemet som har gitt spiren til designkonseptet vi viser her, selv om designerne i AHHA Project først og fremst peker på det plassbesparende elementet denne prototypen. Smart er det uansett. For det er rett og slett en vask som også er en oppvaskmaskin. Ryddig benk og rene kopper i en og samme løsning.

Ser ut som en lekker, litt originalt utformet vask. Foto: AHHA Project
SKJULER MØKKA: Dypt nedsenket skjuler det som er kjøkkenets skitne hemmeligheter seg. Foto: AHHA Project
Ferdigvasket. Foto: AHHA Project


Produktet har fått navnet Eco Automatic, og er utført for Electrolux. Konseptet er patentert, så dermed er det ikke direkte usannsynlig at lignende løsninger vil finne veien til en kjøkkenbenk nær deg innen noen år.

Electrolux satser stort på tekniske nyvinninger gjennom sin årlige konkurranse Design Lab. Se noen av de spennende konseptene som har kommet frem her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så får vi håpe at om den kommer på markedet, så er den teknologisk overlegen de små benkeoppvaskmaskinene på markedet i dag. Fem små maskiner som ble testet av det danske forbrukerrådet, fikk alle stryk.

Flere smarte dobbeltløsninger

Dette er forøvrig ikke det eneste produktet som gjør to ting for deg. Samsung presenterte i høst stekeovnen som kan steke to ulike retter på en gang og vi har tidligere skrevet om den kombinerte oppvaskmaskinen og stekeovnen fra Candy. Det er også stor fokus i bransjen på plassbesparende løsninger, som denne vegghengte vaskemaskinen som også er et designkonsept fra Electrolux.