Oppussing

Vi tar EM i oppussingskroner, men vil helst ikke betale det det koster å få arbeidet utført�


Kullsvart samvittighet?

Vi nordmenn ligger på Europatoppen i oppussing. I 2005 brukte vi rundt 35 milliarder kroner på å oppjustere boligen vår. Men det betyr ikke at vi kaster bort penger i øst og vest. Snarere tvert imot. Halvparten av leserne bruker svart arbeidskraft når arbeid skal utføres i hus eller hage. Tredve prosent er helt imot, mens rundt tyve prosent har gjort det et par ganger, men nøder å gjøre det i utrengsmål.

Mer enn halvparten har brukt svart arbeidskraft.
Mer enn halvparten har brukt svart arbeidskraft. Vis mer


Heller ikke forefallende arbeid er DinSide Boligs lesere spesielt interessert i å betale for. Da vi spurte om de var villige til å bruke 3-400 kroner per time på en hvit handyman, svarte kun tredve prosent ja, mens omtrent like mange kun var villig til å betale for slikt arbeid om det var billigere. Resten, det vil si, rundt førti prosent av leserne svarte blankt nei.

Vi har også tatt tempen på det lovlige, hvite, håndverkermarkedet, og skrev i høst om söta brors svartelistesystem, der håndverkere som har mange klagesaker på seg blir registrert. Oversikten er søkbar for allmennheten på internett, og da vi spurte om leserne våre var interessert i et lignende system her i Norge var svaret et rungende, så godt som enstemmig, JA!

DinSide Bolig: Oppussing