<strong><b>OPPDAGET FEIL:</strong></b> Dinside-lesere har oppdaget tilsvarende feil også på eldre beredere fra samme produsent. Denne er kun til illustrasjon. Foto: BERIT B. NJARGA
OPPDAGET FEIL: Dinside-lesere har oppdaget tilsvarende feil også på eldre beredere fra samme produsent. Denne er kun til illustrasjon. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer

Oppdaget feil på varmtvannsberedere det ikke er advart om

OSO Hotwater har sendt ut advarsel om en rekke varmtvannsberedere. Nå tipser lesere om feil på flere beredere fra produsenten.

Publisert
Sist oppdatert

I mai kunne Dagbladet varsle om mange tusen farlige varmtvannsberedere fra OSO, og Dinside kunne fortelle hvilke varmtvannsberedere det er snakk om, og hvordan du løser problemet med den farlige komponenten.

I denne forbindelse sendte produsenten nylig ut varsler til alle landets husstander med informasjon om hvilke varmtvannsberedere som er berørt.

Samtidig viser tips fra lesere at også eldre modeller enn de OSO Hotwater advarer mot, har hatt en tilsvarende feil.

Feil på beredere fra 2006?

<strong><b>BRANNFARLIG:</strong></b> Slik så komponenten ut på den ene varmtvannsberederen vi har fått tips om. Foto: PRIVAT
BRANNFARLIG: Slik så komponenten ut på den ene varmtvannsberederen vi har fått tips om. Foto: PRIVAT Vis mer


Vi har vært i kontakt med to lesere som begge har opplevd feil på sine OSO Hotwater beredere fra 2006 - samme feil som den produsenten advarer om.

Men disse berederne skal i utgangspunktet ikke være blant de berørte varmtvannsberederne. På bildet til høyre ser du feilen som en av våre lesere oppdaget - og de fikk delen byttet av OSO.

En annen av våre lesere oppdaget feil på begge sine beredere.

- Ved en rutinekontroll av el-installasjoner i slutten av juni fikk ble det oppdaget feil på våre varmtvannsberedere. Begge de to tankene er fra 2006 og vi måtte straks bytte tilkoplinger fordi de bar tydelig preg av deformasjon og oppløsning på grunn av varmgang, forteller Gunnar Ulriksen.

Han sier videre at serienummeret på deres to varmtvannsberedere ikke står på listen fra OSO, som de har sendt ut på en brosjyre, og som du kan sjekke nærmere nederst i artikkelen.

Etter å ha publisert denne artikkelen, har vi også fått henvendelser fra flere lesere som har opplevd samme problem med sine beredere, som også er eldre enn de det advares om.

- Det som bekymrer meg er den falske tryggheten mange sitter med som har beredere som ligger utenfor oversikten fra OSO, som ikke blir sjekket ut og som er potensielle brannfeller, sier Ulriksen.

Han etterlyser større interesse fra OSO, da han mener feilene kan tyde på at omfanget av feil er større enn antatt.

- Positivt og forebyggende at feil avdekkes

<strong><b>OSO ADVARER:</strong></b> I denne brosjyren, som nylig er sendt rundt til alle landets husstander, finner du info om de berørte varmtvannsberederne. Foto: BERIT B. NJARGA
OSO ADVARER: I denne brosjyren, som nylig er sendt rundt til alle landets husstander, finner du info om de berørte varmtvannsberederne. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


Dette er ikke OSO Hotwater nødvendigvis enig i. Dinside har spurt hva de tenker om at det oppdages feil også på andre beredere enn de det er varslet om.

Daglig leder Sigurd Braathen svarer at de beklager enhver feil på deres produkter, og at de jobber kontinuerlig for å levere feilfrie varmtvannsberedere.

- Dessverre er det slik at det på alle typer elektriske tilkoblinger kan oppstå feil. Dette kan komme av forskjellige årsaker, og er ikke unikt for varmtvannsberedere, sier Braathen.

Han legger til at det er cirka 1,8 millioner beredere installert i Norge, og at det er naturlig at det avdekkes feil av forskjellig art på forskjellige årsmodeller når de fleste husstander nå har undersøkt sin bereder.

- Det er positivt og forebyggende at feil avdekkes og at man kontrollerer alle elektriske produkter i en husholdning i løpet av en 10-årsperiode.

Ikke fare for feil

- Er det fare for at det er flere produkter som kan ha samme feil, i og med at vi har fått tips om dette fra to forskjellige hold?

- Det er kun «Super S» produkter produsert før 1. februar 2011 som har benyttet den aktuelle tilkoblingsløsningen. «Super S» produkter produsert før advarselsperioden, mellom 2006 og 2009, benytter en lignende tilkobling, men uten den samme produksjonsfeilen. Ingen andre beredertyper har benyttet den aktuelle løsningen, forteller Braathen.

Selv om det kun advares om feil på beredere produsert innen en viss periode, anbefaler OSO Hotwater at alle med såkalte «Super S»-beredere produsert før 1. februar 2011 å skifte til den nye komponenten.

- Det nye ledningssettet for «Super S»-produkter er en forbedret løsning. Vi anbefaler derfor alle med «Super S»-beredere produsert før advarselsperioden å skifte til denne. Vi sender ut det nye ledningssettet gratis som en service, og det er enkelt og fullt lovlig å skifte ledningen selv, forteller Braathen.

Han ber kunder som eventuelt skulle finne en feil på berederen om at de kontakter OSO.

LES OGSÅ:
Test av varmtvannsberedere
Har du sikret varmtvannsberederen din?
Så lang levetid har hvitevarene egentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer