<b>FLYTENDE BÅTHUS:</b> Du trer den på utenpå båten, og vips så er vinteropplaget klart. Daglig leder i Marinovate, Cato Jensen, i front. Foto: Kristin Sørdal
FLYTENDE BÅTHUS: Du trer den på utenpå båten, og vips så er vinteropplaget klart. Daglig leder i Marinovate, Cato Jensen, i front. Foto: Kristin SørdalVis mer

Oppblåst telt til båten

Dette er alternativet for deg som ikke kan bygge båthus.

Det er ikke alle forunt å bygge båthus i strandlinja, selv om du kanskje har hus eller hytte ved sjøen. Det er heller ikke alle forunt å ha en fornuftig lagringsplass for båten sin vinterstid.

Bor du et sted hvor vannet fryset til om vinteren, og du er lei av å heise båten opp og sette den på opplag? Ikke boblehavn på brygga di? Da er kanskje denne oppfinnelsen fra Marinovate løsningen.

Se også hva du kan bygge i hagen uten byggemelding.

Luftfylt pose

Marinovate er et flytende båthus, nesten som en ballong, som du trer utenpå båten og blåser opp - og vips så ligger båten din godt beskyttet for vær og vind i vinter. Posen holdes oppe av en kontrollert luftgjennomstrømning produsert av en vifte inne i posen.

Men hva skjer når vinterstormene kommer og begynner å rive og røske i ballonghuset, lurer du kanskje?

- Vi har testet den i storm, og luftmotstanden er mindre enn den er på båten som ligger inni, sier Cato Jensen, daglig leder i Marinovate AS til DinSide på båtmessa Båter i sjøen.

Marinovate er stasjonert i Stavanger, og har patent på oppfinnelsen i Norge.

- Nå er vi i ferd med å søke internasjonale patenter, sier Jensen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 39.000 kroner

De flytende båthusene leveres i standardstørrelsene 8 og 11 meter. 8-metersteltet koster 39.000 kroner og 11-metersteltet koster 49.000 kroner. Marinovate leverer for øvrig etter mål, og har også landmodeller.

Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
Foto: Marinovate
FLYTENDE BÅTHUS: Du trer den på utenpå båten, og vips så er vinteropplaget klart. Daglig leder i Marinovate, Cato Jensen, i front. Foto: Kristin Sørdal
Foto: Kristin Sørdal


Les også: Slik blir garasjen mer enn et hus til bilen

Din mening

Kunne dette vært et alternativ for vinteropplag for deg? (Avsluttet)
Ja(43%) 267
Nei(29%) 183
Har ikke båt(22%) 136
Vet ikke(6%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vedlikehold

Marinovator beskytter mot vær og vind, men den beskytter også mot groing. Posen reduserer mengden lys og oksygen til vann, og reduserer dermed forutsetningene for at groing skal forekomme. Du kan også skifte ut sjøvannet i posen, med ferskvann og preserveringskjemikalier dersom du ønsker det. Dermed kan du redusere i alle fall litt av tiden du bruker til vedlikehold av båten.

Båtposen i seg selv er produsert i en sjøbestandig duk og forseglet med en spesiallakk som skal gjøre den lettere å rengjøre.

Hva synes du om oppfinnelsen? Er det en løsning du kunne vurdere? Si din mening i debattfeltet nedenfor og avstemmingsobjektet til høyre.