<B>ØYEBLIKKELIG:</B> Slik ser den fysiske stua ut i ene øyeblikket. I neste er den helt anderledes, før den forandres igjen ... og igjen. <B>Se videoen nederst i artikkelen!</B>
ØYEBLIKKELIG: Slik ser den fysiske stua ut i ene øyeblikket. I neste er den helt anderledes, før den forandres igjen ... og igjen. Se videoen nederst i artikkelen!Vis mer

Ommøblering for Facebook-generasjonen

Sliter du med tålmodigheten? Dette er design for de late - og for de oppfinnsomme.

Det finnes de som kan ligge våkne flere netter på rad fordi de ikke klarer bestemme seg for om lampa skal stå på høyre eller venstre side av bokhylla. Er du en slik en, er du så hengiven og målrettet at du sannsynligvis ikke kan utstå enkle løsninger.

Dette er imidlertid en enkel løsning, en som late menn (og damer) kunne ofret en høyrearm for den dagen de endelig bestemte seg for å pusse opp stua, badet eller soverommet.

Daniel Arsham hadde litt bedre tid, og dekket veggene med 25.000 ping-pongballer. Er dette verdens kuleste soverom?

Projektor i 3D

Noen smarte hoder fra Nederland - Mo Assem og Ruben van Esterik - har allerede etablert seg som trollmenn med lys, og blant annet lekt seg med projisering av bilder på alt fra store kontorbygg til domkirker. Nå har de rettet blikket mot noe atskillig mer praktisk: interiørdesign.

Ved hjelp av to projektorer, et helt hvitt rom fylt med helt hvite møbler, hvitt teppe og, vel, hvite ting generelt, lager de to nederlenderne nye stuelandskap med av et tastetrykk. Dette er med andre ord ikke digital manipulering av allerede innspilt video, det skjer fysisk i rommet.

Stua er komplett, det vil si den favner alle de 360 gradene som er nødvendig for å definere en stue, og den tredimensjonale projiseringen er ikke til hinder for at folk kan bevege seg i det skiftende landskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innred med lys: Lyser opp både hjem og sinn

Kunsthåndtverk?

CV-en til Assem og Esterik tyder på at dette er gjort mer som kunst enn som en interiørteknisk øvelse, men idéen børe være en liten åpenbaring for møbelbransjen og andre interiørfokuserte som lever av å presentere interiør-idéer på en så realistisk måte som mulig.

Utfordringen blir naturligvis å holde tritt når møblene flytter på seg. En skal ikke flytte mye på sofaen i videoen under før hele 3D-projeksjonen ser ut som en avisforside der fargene har forskjøvet seg under trykkingen.

Likevel, et frø er sådd.

Se selv:

Living Room from Mr.Beam on Vimeo.