Ja, den er faktisk så tynn, og ja: Bildekvaliteten er virkelig imponerende. PS: Det som vises på bildet er et 3D-bilde, det er altså grunnen til at det er uklart. Foto: Per Ervland
Ja, den er faktisk så tynn, og ja: Bildekvaliteten er virkelig imponerende. PS: Det som vises på bildet er et 3D-bilde, det er altså grunnen til at det er uklart. Foto: Per ErvlandVis mer

Oled-TV på 31-tommer fra LG

Vi har snakket om Oled i flere år, nå er de endelig på vei.

Etter å ha sett tusenvis av TV-modeller utstilt på årets IFA-messe, er det ikke til å legge skjul på at det var denne som virkelig skilte seg ut. Grunnen er enkel: Den får selv nye LCD/LED og plasma TV-er til å se gammeldagse ut.

En forsinket TV-revolusjon

Dette er forøvrig ikke første gang Oled-teknologien har blitt utnevnt som neste generasjons TV-standard, men introduksjonen har til stadighet blitt utsatt.

Les mer: Hva skjer med Oled?

Høye utviklings- og produksjonskostnader er én ting, men kanskje like viktig er at kvaliteten på dagens LCD med LED-teknologi og plasma-modeller har blitt kraftig forbedret og derfor utsatt overgangen. Likevel: Nå nærmer det seg. Ifølge LG vil 31-tommeren komme på markedet i løpet av neste sommer. Moroa vil imidlertid ha sin pris, regn med en lanseringspris et sted mellom 50 og 55.000 kroner. Dette er selvsagt svært mye for en TV i denne størrelsen, og prisen kommer neppe til å gå særlig ned før salgsvolumet begynner å ta seg opp.

Se videoen og bli imponert:

Så hva får du?

Det første som slår deg er selvsagt bildekvaliteten, som rett og slett er ekstremt god. Det er imponerende når TV-ens panel bare er 2,9 millimeter tykt.

Det fine med Oled-teknologien er ganske enkelt at den kombinerer det beste fra LCD/LED- og plasma-verdenen: Kontrastnivået er noe av det beste vi har sett, og fargespekter og dybdenivået i bildet ligger også lysår foran hva vi er vant til. Du kan også glemme problemer rundt responstid og innsynsvinkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her vil det med andre bli satt en ny standard når det gjelder bildekvalitet. Den 31-tommer store modellen er selvsagt i full HD og 3D-klar. Oled-teknologien gjør det i tillegg mulig å gi deg full HD-effekt på 3D-bildene, selv ved bruk av passive 3D-briller.

Dagens 3D-TVer bruker til sammenligning aktive 3D-briller for å kunne gi deg full HD i 3D. Dette gjør at brillene blir tyngre og mer klumpete, ettersom de må inneholde en mottager som løpende synkroniseres med TV-en. Her slipper du altså det, og resultatet er at du kan bruke TV-briller som veier langt mindre, og dermed er mer behagelige å ha på nesetippen.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Ja, den er faktisk så tynn, og ja: Bildekvaliteten er virkelig imponerende. PS: Det som vises på bildet er et 3D-bilde, det er altså grunnen til at det er uklart. Foto: Per Ervland


Trykk her for flere saker fra årets IFA-messe!

Alle tilkoblinger skjer på selve TV-foten, som forøvrig også er verdt noen ord: For det første kan den bøyes og tiltes, og du kan i tillegg brukes den som veggstativ.

Minifakta fra LG:
31” AMOLED, full HD (1920 x 1080)
Visstnok verdens tynneste (0.29cm)
Ubegrenset kontrast
Omtrent ubegrenset innsynsvinkel