<B>KOMMER DEN SNART?</B> Det har vært snakket om Oled-TV-er i lang, lang tid, men nå har ihvertfall koreanerne fått bekreftet leveringsdato. Foto: LG
KOMMER DEN SNART? Det har vært snakket om Oled-TV-er i lang, lang tid, men nå har ihvertfall koreanerne fått bekreftet leveringsdato. Foto: LGVis mer

Oled-TV: LG 55EM9700 endelig på vei

Sør-Korea blir først ute og får levering i februar 2013. Dessverre må vi vente litt til her på berget.

Allerede for et år siden varslet både LG og Samsung at de kom til å lansere hver sin 55-tommers Oled-TV i løpet av høsten 2012, den nye generasjonen TV-er der LCD-teknologien er byttet ut med lysdioder i bildepanelet.

Slik gikk det imidlertid ikke.

Begge de koreanske konkurrentene måtte krype til korset og melde om store utsettelser på grunn av produksjonsproblemer.

I dag bekrefter imidlertid LG at lanseringsdatoen endelig er satt, og at de allerede har åpnet for forhåndsbestilling i det asiatiske markedet.

Leveres i februar

Foreløpig er det dessverre kun sør-koreanerne som kan forhåndsbestille Oled-TVen, som altså skal gi dramatisk bedre bildekvalitet, og heldiggrisene får levert TV-en i februar måned.

Mer interessant er det selvsagt å få vite når vi her i Norge kan bestille, men der er det foreløpig lite konkret informasjon.

Det eneste LG går ut med så langt er at Oled-TV-enes lanseringsdato og priser for de aktuelle markedene vil bli rullet ut fortløpende de neste ukene.

Skal vi tippe tror vi altså at den tidligst vil komme til Norge rundt sommerferien, men vi holder ikke akkurat pusten.

Hva blir prisen?

Omregnet til norske kroner blir prisen i Sør-Korea rundt 55.230 kroner (10.000 dollar), men vi tipper den vil havne på mellom 60- og 70.000 kroner her til lands.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Våre førsteinntrykk av Oled-TVen kan du lese mer om her, men vil du bare se hvor syltynn den faktisk er, kan du trykke play på videoen under:


Les også: Samsungs Oled-TV har multiview!