Boligpriser

OBOS-prisene økte igjen

Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang.

BOLIGPRISENE ØKTE: Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang. Foto: NTB scanpix
BOLIGPRISENE ØKTE: Kvadratmeterprisen på boliger tilknyttet OBOS i Oslo-området steg med 0,3 prosent fra oktober til november. Det skjer etter to måneder med prisnedgang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november i år var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 60.715 kroner. Prisen er 4,1 prosent høyere enn i november 2017.

− Prisveksten denne måneden kan synes liten, men viktig å huske at november historisk sett er en måned hvor prisene vanligvis faller. Gode tider for næringslivet og lav arbeidsledighet betyr mer for boligprisene enn varslede renteøkninger, i hvert fall på kort sikt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.128 kroner i november. Dette er 0,1 prosent lavere enn i oktober, men 3,1 prosent høyere enn i november 2017.

Eiendom Norge: - Spennende å se om vi får en normal utvikling

Onsdag 5. desember presenterer Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for november.

Denne statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

- I 2018 har vi hatt en moderat stigning i boligprisene og stor aktivitet. Det er vanlig at boligprisene synker de siste månedene av året, så det blir spennende å se om vi får en normal utvikling for november, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!