<b>HAGEAVFALL?</b> Med smarte redskaper blir jobben enklere. Foto: BILTEMA
HAGEAVFALL? Med smarte redskaper blir jobben enklere. Foto: BILTEMAVis mer

Nyttige hageredskaper til våren

Våren har kommet de fleste steder, her er noen smarte redskaper vi har plukket ut

Omsider har snø og is forsvunnet og hageeiere kan endelig ta tak i alle de trivelige oppgavene som hører med til vårstellet.

Hva som må gjøres vil selvsagt variere, men for svært mange er det opprydding som stør øverst på lista. Kanskje man ikke rakk å ta alt løvet før snøen kom, og kvister ligger over alt etter alle vindkulene i høst.

Da er det bare å ta fatt, men jobben kan alltid gjøres enklere med gode redskaper. Vi har plukket ut noen fra forskjellige varehus, som løser de viktigste utfordringene.

Les også: Lite inspirert? Denne ga oss lyst til å lage middag

Løv og avfall

En bred plastrive har man gjerne for hånden, men når man har rakt sammen avfallet er det et par greie hjelpemidler som gjør videre håndtering mye enklere.

Det finnes flere leverandører av krumme plastplater med tagger og stropper, som du putter hendene i. Da får du tak i masse løv på en gang og kan fylle trillebår eller søppelsekk svært raskt.
Denne varianten kommer fra Biltema. Et alternativ er løvsamleren fra Enklere Liv, hvor du trer på en søplesekk og bruker redskapet som en hov, for å samle løvet.

Nyttige hageredskaper til våren


Skal du samle løvet i søplesekker og kjøre det bort er det svært praktisk å ha noe som holder posen når den skal fylles. '

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jula har en enkel og praktisk sekkeholder, som gjør at det bare er å fylle sekken effektivt, uten hjelp fra andre. Hvis det er tyngre sekker det er snakk om, med mye fuktighet, kan en sekketralle være en smart løsning, denne fant vi hos Biltema.

Nyttige hageredskaper til våren


Les også: Er du lei av lange kabler og rot, kan disse høyttalerne være noe for deg

Takrenner

Mye løv og annet kvist og kvast havner i takrenner, og kan gjøre både renner og nedløp tette. Men det finnes hendige redskaper som gjøre jobben enklere, med forlengerskaft kan du til og med slippe å bruke stige, stillas eller gardintrapp hvis huset ikke har for mange etasjer.

Skal du bare måke unna er løvrenseren fra Jula en grei løsning. Den har teleskopskaft og rekker opptil 240 cm.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Nyttige hageredskaper til våren
En annen variant kommer fra Fiskars og er utstyrt med både børste og skrape. Her finnes det også forlengerhåndtak som gir stor rekkevidde.

 Foto: FISKARS
Foto: FISKARS Vis mer
 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Må du likevel opp til takrenna for å fjerne gjenstridige uhumskheter med nærgående håndkraft kan det være verdt å vurdere en løsning som gjør at du slipper dette neste vår.

Et praktisk gitter som festes over takrenna med smarte klips sørger for at ikke alt mulig havner nede i takrenna. Sjansen for at noen vindkast tar seg av ryddejobben er dermed langt større. Dette fant vi også hos Jula.

Nyttige hageredskaper til våren


Mose og ugress

Plen bør luftes og ikke all mose er like velkommen, selv om den også kan ha sin plass i en hage. Med denne kombinerte plenlufteren og mosefjerneren tar du tak i begge deler.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Og mens ugresset gjør seg klar til å poppe opp der du minst ønsker det kan du skaffe deg denne ugressbrenneren. Piezo-tenner gjør den enkel å bruke, og du koker ugresset ned til rota.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer