Alarmen som går når noen kommer inn et sted der ingen har gått ut etter at alarmen ble skrudd på... Foto: colourbox.com
Alarmen som går når noen kommer inn et sted der ingen har gått ut etter at alarmen ble skrudd på... Foto: colourbox.com Vis mer

Nytt knep stopper tyvene

Alarmselskap melder om økt etterspørsel etter spesiell detektor.

Publisert
Sist oppdatert

Sommervarme og åpne vinduer henger sammen. Men det gjør også åpne vinduer og innstigningstyverier. Store boliger med skjermede hager blir oftere utsatt for denne typen innbrudd.

- Det er de såkalte innstigningstyverier som synes å stå bak en del av økningen. Innstigning synes å skje i rom som ikke er dekket av innbruddsalarm, for eksempel rom i annen etasje og i soverom, sier Leif Osland fra Finansnæringens hovedorganisasjon.

Slik gjør du boligen ferieklar

Bruker vindu som dør

Og med åpne vinduer også på dagtid, øker sjansen for å få besøk. Tall fra FNH viser at mer enn 60 prosent av alle innbrudd skjer på dagtid, og at vinduer forseres like ofte som dører. I første halvår i år var erstatningsøkningen på hele 26 prosent etter innbrudd i villaer, mens for alle innbrudd ble økningen 21 prosent. Innbruddstyvene har vært særlig aktive i villaområdene, og stadig flere innbrudd skjer mens folk er hjemme, skriver Aftenposten.

Les også: DinSides pristest av alarmselskaper

Ny detektor avslører skurken

Sikkerhetsselskapet G4S melder om økt etterspørsel etter en ny type detektor som kan være effektivt i forhold til innstigningstyverier. Den såkalte gardindetektoren fungerer slik at du fritt kan gå ut og inn av åpne vinduer og verandadører uten at alarmen utløses.

Men dersom noen går inn uten først å ha gått ut, starter bråket. Det betyr at detektoren ikke egner seg på riktig alle dører og vinduer, men vil fungere fint på for eksempel soveromsvinduer, dører ut til lukkede verandaer et cetera. Detektoren kan da også stå på, selv om du er hjemme og beveger deg inne i huset.

– Innbruddskurven stiger generelt i sommermånedene. Det henger sammen med at vi reiser fra huset, og at vi ofte slurver med å lukke dører og vinduer skikkelig om sommeren. Gardindetektoren er derfor en smart løsning, særlig i forhold til at det meldes om mange innstigningstyverier, sier direktør for privatmarkedet i G4S, Trond Arne Myrvang i en pressemelding.

Gardindetektorer finnes fra flere leverandører. Ta kontakt med sikkerhetsselskapet ditt, eller med en elektroinstallatør.

Årets teknohit til boligen - kameraovervåkning

- Det koster 1.490 kroner inkludert moms per detektor, ferdig montert på vegg, sier Trond Myrvang til DinSide. Han forteller at de nye detektorene har slått an i markedet. - Det har vært mye mer populær enn vi hadde forutsett.

Gardindetektorene fra G4S kan kun kobles til anlegget EL3000. Dette har vært i salg siden våren 2008, og koster 980 kroner å installere (kampanjetilbud), pluss årlig abonnementkostnad på 4.128 kroner. Dersom du er av den distré typen har det en annen smart funksjon: Du kan aktivere alarmen med SMS, dersom du glemmer å skru den på.

Få rabatt på forsikringen: Lønner det seg å ha tyverialarm?

Ikke bare i byene

Det er ikke bare Osloområdet som rammes av tyver som helst tar seg inn i boligen utenom alarmsoner og arbeidstid. Ferske nyhetsklipp om denne typen tyverier dukker opp fra flere steder i landet, som Notodden, Tau, Drammen, Vesterålen og Jæren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer