Nytt fra Clas Ohlson

Ny katalog er allerede ute, i Sverige gir de ut blad.

Nytt fra Clas Ohlson
Publisert
Sist oppdatert

Clas Ohlson er et firma både i vekst og forandring. Da de etablerte seg i Norge fikk vi høre at svenskene kalte butikken for "gubbdagis", altså en barnehage for gubber hvor de kunne tilbringe hele dagen blant tekniske og mekaniske dingser og dipedutter.

I dag framstår Clas Ohlsons butikker og vareutvalg som noe ganske annet. Gubbene ser vi lite til, derimot er det alle typer mennesker i alle aldre som nå fyller butikkene. Det er ingen dreiebenker eller fresemaskiner å se, derimot finner vi mange lampeskjermer og et bredt utvalg av kjøkkenutstyr.

Nytt blad i Sverige

Under et besøk i Stockholm for kort tid siden var vi innom en av butikkene, og ved kassen fant vi noe vi ikke har sett tidligere - et eget Clas Ohlson-magasin. Det har tittelen "fixa själv" og beskriver seg selv som "den enkla vägen til proffsiga resultat".

Så snart man begynner å bla i dette magasinet blir det tydlig hva som ligge bak endringen av Clas Ohlsons profil. Fra å være en ressurs bare for de som skal bygge, reparere eller fikse i boligen inkluderer vareutvalget også utstyr til innredning og daglige gjøremål. Noen vil si at de nå i stadig større grad også henvender seg til den kvinnelige delen av befolkningen.

Bladet er fylt av tips, og tar for seg alt fra hjulskift, orden i garasjen og fiksing av stellebordet til sying av gardiner, belysningstips og hjemmekino - og mye annet.

Men hva er nytt i katalogen?

Årets katalog, som kommer i 3 millioner eksemplarer på 4 språk, skryter av over 1000 nyheter, og totalt har firmaet rundt 10 000 forskjellige varer.

Nyhetene er både små og store, fra nye ansiktsservietter til 19 kroner, punkteringsfrie gummihjul til 149 kroner til ekkolodd til 1798 kroner.

Katalogen er delt inn i praktiske seksjoner med fargekode: hjem, multimedia, elektro, jernvare og fritid.

Nytt i hjem:
Av morsomme ting i denne seksjonen er iskremmaskinen noe av det første vi festet oss ved. Den koster 599 kroner og lager både is og sorbeter ved å holde bevegelse i blandingen slik at den ikke krystalliserer seg under innfrysningen.

Iskremmaskin Foto: Clas Ohlson
Iskremmaskin Foto: Clas Ohlson Vis mer


Ellers er det flere nye kjøkkenmaskiner, både store og små.

For egenpleie finner vi mange nye hårfønere 34-5031, og ikke å forglemme en ny neshårtrimmer 34-4127

Til hjemmekontoret kan du nå få innbindingsmaskin til 299 kroner 36-4199
eller kanskje du heller har lyst til å drive med begynnersett for oljemaling fra 279 kroner 34-9244

Maleskrin Foto: Clas Ohlson
Maleskrin Foto: Clas Ohlson Vis mer


Nytt i multimedia
Platespiller med CD/MP3, kassett og radio og USB og SD-kort er både en avspiller og en overføringssentral for vinyl og kassetter over til digital lagring på disk. Rimelig, bare 998 kroner 38-3758

Radio, plate/CD/kassettspiller med opptaksfunksjon på minneplugg og SD-kort Foto: Clas Ohlson
Radio, plate/CD/kassettspiller med opptaksfunksjon på minneplugg og SD-kort Foto: Clas Ohlson Vis mer


TV-antenner for RiksTV finnes i flere varianter, størrelse velges avhengig av dekning 38-3679

TV-antenne Foto: Clas Ohlson
TV-antenne Foto: Clas Ohlson Vis mer


Seagate GoFlex 38-3903 -> 3911

Targus dokking lar deg koble til masse fast tilleggsutstyr med en eneste USB-kabel til den bærbare. Prisen er 998 kroner 38-3851

USB dokkstasjon Foto: Clas Ohlson
USB dokkstasjon Foto: Clas Ohlson Vis mer


Home plug for nettverk over strømkablene får du nå også hos Clas. To varianter til 799 og 998 kroner, varenummer 38-3824 og 38-3784

HomePlug nettverk over strømkablene Foto: Clas Ohlson
HomePlug nettverk over strømkablene Foto: Clas Ohlson Vis mer


Nytt i elektro
I elektroavsnittet finner vi et utvalg strømforsyninger blant nyhetene. De kommer i mange effektstyrker tilpasset forskjellige typer utstyr, fra musikkutstyr til bærbare PC-er.

Strømforsyning til laptoo etc. Foto: Clas Ohlson
Strømforsyning til laptoo etc. Foto: Clas Ohlson Vis mer


Kamin uten ild er vel ikke det alle drømmer om nå som vinteren er like om hjørnet, men du slipper å bære ved. To innstillinger 900 og 1800 W. Prisen? 799 kroner 36-4192

Jernvare
Penselholder til å klype på malingsspannet, med magnet til å holde penselen er en praktisk og nesten genialt enkel sak. Den har også en pigg for lettere åpning av spannene. Bare 49 kroner 40-7419

Magnetisk penselholder/åpner for malingsspann Foto: Clas Ohlson
Magnetisk penselholder/åpner for malingsspann Foto: Clas Ohlson Vis mer


Fritid
Det er mye i fritidssektoren, men i serien gode mekketradisjoner festet vi oss med to nyheter som vekker gode minner fra barndommen: Meccanosett og bilbane:

Meccanosett meg mange muligheter til 499 kroner 34-9175

Meccanosett Foto: Clas Ohlson
Meccanosett Foto: Clas Ohlson Vis mer


Scalextric bilbane, begynnersett som kan bygges ut i det uendelige. PRis 499 kroner 34-9265 (Når du vokser fra denne kan du kanskje kjøre her i stedet)

Scalextric Start World Rally bilbane Foto: Clas Ohlson
Scalextric Start World Rally bilbane Foto: Clas Ohlson Vis mer


Flere nyheter finner du her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer