Vårnyhet fra kids@home fra Borge. Hva med din egen Troy fra High School Musical på veggen, i livaktig størrelse? Koster 133,30 euro hos color24.eu (1151 norske kroner).
Vårnyhet fra [email protected] fra Borge. Hva med din egen Troy fra High School Musical på veggen, i livaktig størrelse? Koster 133,30 euro hos color24.eu (1151 norske kroner). Vis mer

Nytt barnerom på 1-2-3

Klistre deg til nytt rom.

Publisert
Sist oppdatert

Ole Brumm i år - prinsesser til neste år - pirater om tre år - og Troy fra High School Musical raskere enn du egentlig setter pris på ... Skal du henge med i svingene hva gjelder ungenes preferanser, må du belage deg på hyppig romfornyelse, i alle fall om du lar ungene velge tapet etter interesser.

Stickers, klebemerker, wall stickers, wallies - kjært barn har mange navn, men dette produktet kan i alle fall redde deg fra mange timer med hodet i bøtta med tapetlim.

Ikke bare for barnerom: Stickers for kjøkkenet

Fra 30 kroner

Er du forutseende og tapetserer eller behandler veggen riktig og med en nøytral farge, kan du fornye rommet med veggklistremerker så ofte du bare vil - og lommeboka tillater. Det nesten beste av alt er at dette slett ikke er avskrekkende dyrt.

- Du kan få stickers for barn helt nede i 30-40 kroner, og opp i 1.000 kroner for mer voksne motiver. 250 kroner er en nokså standardpris for barnestickers, forteller Jens Thore Sirnes, daglig leder i Inspirasjon Interiør, som driver tapetimport.

Av de stickersene som du kan se i vår bildeserie lenger ned på siden, begynner prisene på på 250-300 kroner per sett.

Se også: Elleve elleville vegger

- Eksplodert

- Stickers kom for fullt på markedet i siste halvdel av 2007, og har etter det eksplodert, forteller Jens Thore Sirnes i Inspirasjon Interiør.

- Når dette startet var det kun to-tre leverandørerer av stickers, men nå er det så mange at jeg tror ikke det er noen som har kontroll på hvor mange som virkelig finnes, fortsetter Sirnes.

En av de første på markedet var Vynil, som DinSide Bolig har skrevet om tidligere.

- Generelt får disse stickersene en del oppmerksomhet og mange butikker har vært flinke til å dekorere med dem og dette hjelper selvsagt. Det selger jevnt bra og det er tydelig at mange nå ser muligheten til å friske opp barneromsvegger på en morsom måte. De fleste ønsker å kombinere klistremerkene med tapet som hører til, men selvsagt også veldig fint å benytte alene, sier markedssjef Nina Cathrine Pettersen i Borge.

Har du prøvd å fornye rom med stickers? Del dine erfaringer med andre i debattforumet nedenfor.

Glatt jobb

Veggmerkene kommer i en rekke forskjellige tema, møstre og farger - både for gutter, jenter og mer nøytrale motiver. De er enkle å klistre på, men du må ha et slett, glatt og rent underlag. Ubehandlet furupanel egner seg med andre ord dårlig.

- Det finnes to forskjellige typer stickers; de som er lette å få av, men som ikke hefter like godt på alle underlag, og de som hefter godt - men som ikke kommer like lett av. Det er nok den første typen som brukes mest på barnemotiver. Sistnevne kommer også av, men man må kanskje vaske litt for å få vekk alt limet, forteller Sirnes.

Det kan altså være greit å forhøre seg i butikken, før du handler, om hvilken type produkt du kjøper. Det kan også være smart å sjekke hva slags underlag som egner seg best til det produktet du kjøper.

- Det beste underlaget er kanskje malt panel, det er suverent. Jo jevnere overflate, jo bedre, sier Sirnes.

Her er noen av mulighetene til veggfornyelse på barnerommet på 1-2-3:


Flere fantastiske stickers for barn kan du se her

Har du prøvd å fornye rom med stickers? Del dine erfaringer med andre i debattforumet nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer