Nyhet: Breaking Bad i 4K

Netflix har rullet ut Breaking Bad i superoppløsning, men bare hvis du har riktig TV.

<B>ENDELIG I 4K:</B> Breaking Bad har aldri sett bedre ut. Foto: BREAKING BAD/NETFLIX/ØYVIND PAULSEN
ENDELIG I 4K: Breaking Bad har aldri sett bedre ut. Foto: BREAKING BAD/NETFLIX/ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netflix har nettopp bekreftet at de har begynt å streame Breaking Bad i 4K-oppløsning. Det er gode nyheter for deg som er opptatt av den beste bildekvaliteten.

Betingelsen er imidlertid at du har en 4K-TV fra 2014, som takler 4K-sendingene til Netflix. Her gjelder det altså å holde tungen rett i munnen, og er du en av dem som er usikker på om TV-en din er blant de utvalgte bør du lese vår sak slik får du Netflix i 4K.

Det er imidlertid et faktum at du som ser på Netflix via PC, spillkonsoll eller andre enheter, ikke vil få 4K-oppløsningen i denne runden.

Netflix styrer 4K-utviklingen

Dette er nok et eksempel på hvilken posisjon Netflix har opparbeidet seg. For selv om TV-produsentene allerede har flere TV-er som takler 4K-oppløsning, så hjelper det jo fint lite når det ikke er noe 4K-innhold å vise fram.

Dessverre tror vi også at det vil ta lang tid før dette forandrer seg, for lanseringen av Blu-ray med 4K-oppløsning er tidligst ventet på markedet våren 2015.

I mens skummer altså Netflix fløten, og sitter nesten alene om å tilby 4K-innhold til de som har kjøpt seg nye TV-er. De startet allerede tidligere i år med House of Cards sesong to, så Breaking Bad er altså en viktig fortsettelse for å bekrefte posisjonen.

Den populære TV-serien gikk totalt i fem sesonger, og alle episodene skal altså komme i 4K. Den siste sesongen får forøvrig premiere 15. juli i år.

Men er Netflix i 4K virkelig så fantastisk?

Førsteinntrykket av House of Cards i 4K på Samsungs 4K-modell var
rett og slett glimrende. Før man tar helt av må man imidlertid ha et par ting i bakhodet:

  • TV-serier som House of Cards og Breaking Bad er nemlig perfekt til å vise 4K via streaming: Produksjonen er god, og de aller fleste scenene skjer i rolig tempo. Det gjør at du virkelig får tid til å ta inn over deg alle detaljene i bildet, og de utallige poseringene til Kevin Spacey eller Bryan Cranston gir rom for et detaljnivå som imponerer selv kresne TV-testere.
  • Bitraten er imidlertid ikke på mer enn 15,6 Mb/s, og det gjenstår fortsatt å se om resultatet vil se like bra ut på mer actionpregede TV-serier. 4K-fasaden har nemlig en tendens til å sprekke litt opp når hastigheten på innholdet øker, og akkurat dette er også et poeng TV-guruene i DisplaySearch er inne på.
Likevel, som ekte TV-nerder kan vi ikke si annet enn at vi gleder oss til å se hvor bra Breaking Bad blir. Det får vi svaret på om kort tid, for akkurat nå er Sonys nye 4K-TV på vei til test.

Følg med på våre TV-tester framover altså.

Kilde: Netflix Tech Blog