Nye DVD-brennere til stua

Tida med VHS-bånd er definitivt over, og når du skal ut og kjøpe deg noe nytt, bør valget falle på en DVD-brenner med harddisk. Begrunnelsen, samt Sonys nye serie av DVD-opptakere ser du her.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

For alle som har prøvd en DVD-opptaker, både med og uten harddisk, er det en gåte at det fortsatt selges VHS-maskiner nå i 2005.

Akkurat nå har vi Panasonics harddisk-opptager på hele 400 GB inne til testing, og etter å ha vært borti spillere både med og uten harddisk er det ingen tvil: DinSide anbefaler at du velger en harddisk-utgave.


Grunnen er enkel:

  • Du slipper å ha en ledig DVD-plate tilgjengelig i spilleren til enhver tid. Stort sett vil det alltid være plass på disken – og du kan ta opp uten å lete etter ledige plater.

  • Du har plass til langt flere opptak i god kvalitet. Brenner du direkte på en DVD-plate, vil du normalt ikke ha plass til mer enn en times opptak av beste kvalitet. Med en harddisk har du også plass til de virkelig lange spillefilmene i prima kvalitet.
Av de modellene vi har testet tidligere er det spesielt Pioneers harddiskmodell vi har falt for. Hittil har det nemlig vært den modellen som har vært klart enklest i bruk.

Som nevnt har vi nå Panasonics største modell inne på test, og venter på den nye harddiskmodellen fra Sony. Inntil alle produktene er ferdigtestet får dere nøye dere med presseinformasjonen fra Sony:

Tre nye godbiter fra Sony

Sony presenterer nå tre nye DVD-opptakere, to med harddisk og en uten.

Felles for de tre modellene er:

  • Funksjonen "IQ Recording", der "I" står for Intelligent og "Q" for Picture Quality, noe som ifølge Sony gjør det mulig å ta opp materiale med meget høy bildekvalitet i høy hastighet.
  • Alle spillerne skal også være Dual RW-kompatible. Det vil si at de kan spille av i formatene DVD+RW, +R, -RW, og -R.
  • Harddiskmodellene HX910 og HX710 håndterer dessuten DVD+R Dual Layer - DVD-plater med en lagringskapasitet på 8,5 GB.

    [Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Opptakerne er også utstyrt med i.Link- for enkel kobling til et digitalt videokamera og redigering og kopiering av innspilt materiale til DVD eller opptakerens harddisk. Funksjonen One-touch Dubbing gjør det blant annet mulig å overføre materiale fra kassett til DVD eller harddisk ved hjelp av ett enkelt knappetrykk.

    Med Program Edit-funksjonen kan man også velge ut de scenene man ønsker for så å kopiere dem automatisk. Når man har definert inn og ut punktene samt rekkefølgen på sekvensene tar opptakeren full kontroll over videokameraet og sørger for resten av prosessen uten at brukeren trenger å tenke mer på saken.