Nye designhytter

Drømmer du ikke om en hytte med laftet panel, smårutete vinduer og gress på taket, er fiks ferdige, funkisvennlige sommerhusdrømmer snart på vei fra Danmark.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hyttenytt

For et par måneder siden skrev DinSide Bolig om designferdighusene fra den danske produsenten M2, som snart kommer til Norge. Nå har det samme firmaet designet en rekke ferdig-sommerhus.

- Starten i Norge er utsatt litt, men vi kommer til å etablere oss i løpet av året, forteller administrerende direktør i M2as, Jesper Øhlenschlæger.

Kommer sommerhusene (hyttene) også til å bli bygget i Norge?

- Ja, i første omgang fokuserer vi på helårsboligene, men i fase to vil vi også tilby disse sommerhusene til det norske markedet, sier Øhlenschlæger til DinSide Bolig.

SE BILDENE AV DESIGNSOMMERHUSENE HER.

Danske priser?

Hva synes du?

Er disse sommerhusene penere eller styggere enn de mer tradisjonelle? (Avsluttet)
Penere(62%) 149
Styggere(23%) 56
Like pene/stygge(15%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Ifølge Jesper Øhlenschlæger skal ikke sommerhusene komme til å koste mye mer i Norge enn i Danmark.

- Vi forventer at prisnivået blir ganske likt det danske, avslutter han.

Ifølge nettsiden til M2as, vil sommerhusene koste mellom 2,0 og 2,6 millioner danske kroner. Men det inkluderer da også tomt på Djursland (ved Århus). Det vil si at prisen på selve husene - avhengig av modell - vil ligge et sted mellom 1,5 og 1,7 millioner.

Modell Cutin er en videreutvikling av grunntanken bak arkitektene Schmidt Hammer Lassens kjente "Sorte diamant" i København. (Det kongelig danske bibliotek.) Det startet som en kloss, bearbeidet til en krystall, som senere ble en bygning.
Modell Cutin er en videreutvikling av grunntanken bak arkitektene Schmidt Hammer Lassens kjente "Sorte diamant" i København. (Det kongelig danske bibliotek.) Det startet som en kloss, bearbeidet til en krystall, som senere ble en bygning. Vis mer

Skroll ned for å lese mer

Om M2M2 A/S er et nytt samarbeid mellom fire kjente danske arkitektfirmaer og byggeselskapet MT Højgaard. De fire arkitektfirmaene er Cebra, Schmidt Hammer & Lassen, 3XNielsen og Plot. Fire arkitekter hos disse firmaene er designerne bak de nye husene, og MT Højgaard står for byggeprosessen.

Alle de nye sommerhus er bygget i trematerialer.

Ekstern lenk:
www.m2as.dk