Nye bad er fuktfeller

Lekre bad kan være lekre fuktfeller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NPT): Ekspertene i firmaet Mycoteam har undersøkt 300 bad de siste fem årene. Alle hadde for tynn membran etter forskriftene for våtrom.

Badene er bygget av 25 ulike entreprenører.

Oppussingstrender: Slik vil vi ha det på badet

Nedslående resultat

Resultatet av undersøkelsen var nedslående: Alle badene hadde membran som var mellom 0,15 og 0,4 millimeter, ifølge Hus og Bolig.

- Ingen av dem er i nærheten av å møte kravene, sier Kolbjørn Mohn Jenssen, daglig leder i Mycoteam.

De fleste nye badene i Norge blir bygget med smøremembran, som skal være minst 1 millimeter tjukk for å tilfredsstille kravene i våtromsnormen. Dersom membranen er for tynn, kan vann og damp slippe gjennom og gi fuktskader i vegg og gulv.


Vi får håpe det ikke går så langt som da DinSide kåret Norges styggeste bad:

- Når en membran er en tredjedel så tykt som det er påkrevd, kan resultatet bli katastrofalt. De lekre badene kan være lekre fuktfeller, sier Mohn Jenssen.

Oddvar Stensrød i Gjensidige Forsikring er sjokkert over resultatene og mener at det er langt bedre å satse på økt bruk av vinyl på gulv og vegger enn å ta sjansen på å bruke for tynn smøremembran.

- Vinyl er helt klart en mye bedre og sikrere løsning, eventuelt med pålimte fliser. Det er ingen vits i å bruke 250.000 kroner på et flott våtrom dersom membranen ikke er tett, sier Stensrød.