Nye arealregler

Etter lange diskusjoner har Forbrukerombudet og meklerbransjen blitt enige om hvilken størrelse på leiligheter og hus som skal oppgis i boligannonser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lange diskusjoner har Forbrukerombudet og meklerbransjen blitt enige om hvilken størrelse på leiligheter og hus som skal oppgis i boligannonser.

I dag brukes arealbetegnelsene BOA, BRA og BTA om hverandre i boligannonser, noe som gjør det vanskelig for kjøperen å finne ut hvor stor leiligheten eller huset de betaler for, faktisk er.

- Nå blir det enklere for forbrukerne å orientere seg i et spørsmål og i et marked som kan være litt komplisert, sier fungerende forbrukerombud Frode Elton Haug til ABC Nyheter.

Forbrukerombudet har ifølge nettavisen vunnet fram i «arealstriden», og fikk gjennomslag for at nettoarealet av primærrommene, ikke sekundærrom som boder, loft og kjellere, er det som skal oppgis. I tillegg skal BRA (boligen målt innvendig unntatt piper og kanaler som er over en halv kvadratmeter) stå i annonsen.

- Vi får nå en bedre beskrivelse av arealet, og jeg regner med at det automatisk vil bli færre reklamasjonssaker, sier formann Øivind Andreas Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Meklerne ønsket ifølge ABC Nyheter at boder, kjellere og loft også skulle være inkludert i nettoarealet.

Forslaget som Forbrukerombudet og bransjen har blitt enige om skal nå ut på høring, og de håper at de nye reglene skal gjelde fra 1. september.

AKTUELT


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!