Det har blitt mange oppdateringer på HD-PVRen fra Sagem, og dette blir heller ikke den siste... Foto: Øyvind Paulsen
Det har blitt mange oppdateringer på HD-PVRen fra Sagem, og dette blir heller ikke den siste... Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Ny oppdatering til Canal Digitals HD-PVR

Her ser du hva som er rettet.

Til tross for en rekke oppdateringer de siste årene, sliter Canal Digitals Sagem-dekoder 101 ST fortsatt med stabiliteten, og heldigvis blir det lansert to nye HD-PVR alternativer fra ADB og TiVO i løpet av året. For mange har likevel ventetiden blitt lang, og vi har derfor også testet det uoffiselle alternativet fra Miraclebox, en opptaker som på mange områder fungerer svært bra.

I går slapp imidlertid Canal Digital nok en oppdatering til parabolkundene med Sagem-boksen, og det er flere feil som er rettet. (NB: Heller ikke denne oppdateringen gjelder kabel-TV kundene.)

Dette er rettet i versjon 0.8.0:

Ifølge Canal Digital skal dette bli bedre:

  • Mute i display ved oppstart fra standby (at lyd savnes når man skrur på tv) er nå i orden.
  • En ny funksjon slår av dekoderen etter 4 timer hvis den ikke er i bruk (4 timer etter siste tastetrykk på fjernkontrollen). I følge Canal Digital er dette både miljøvennlig, og skal i tillegg gjøre dekoderen mer stabil.
  • Dekoderen er mer stabil vedrørende opptak.
  • Endret tekst-størrelse og font i EPG.
  • I tillegg er det gjort en rekke små endringer som bedrer stabiliteten til dekoderen.

Fortsatt ikke helt i mål

I følge Canal Digital er det fortsatt forbedringspotensiale på Sagem-boksen, og på nettsidene utdypes dette:

- Vi er klar over at noen fortsatt vil oppleve at planlagte opptak ikke blir gjort, og noen kunder vil fortsatt kunne oppleve ustabilitet ved at dekoderen "låser" seg. Dette jobbes det videre med, skriver selskapet på nettsidene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Virker ikke dekoderen slik den skal? Du kan kreve prisavslag

Slik oppdaterer du dekoderen

  • Kunder med 2 antennekabeler tilkoblet vil få en plakat på skjermen, og kan bare velge OK på denne for å laste ned ny sofware.
  • Kunder med gammel software og 1 kabel tilkoblet må velge Programvareoppdatering fra SETUP (Mottakerinnstillinger) menyen.
  • Kunder med 1 antenne-kabel må gjøre en tvungen nedlastning: trykk og hold av knappen på dekoderen inne i 5 sekunder og slipp, mens det står 88:88 i display trykk OK deretter MENU. Er det gjort riktig så viser displayet 01— og den teller opp til 04--.
Installasjonen skal ta mellom 5 til 10 minutter.

Problemer med boks eller signaler? Du er ikke alene. Nå vil forbrukermyndighetene etablere en egen TV-klagenemnd