Kristian Osestad er markedssjef i Adirekta
Kristian Osestad er markedssjef i AdirektaVis mer

Ny megler: Spar 40.000 kroner på boligsalget

BOLIG: Hos det nye nettstedet Adirekta kan du annonsere boligen din til salgs helt gratis, og du får hjelp til å selge selv. Trenger du litt meglerstøtte på veien, får du det billigere enn hos de aller fleste andre norske meglere.

- Vi er ikke en ”megler-light”, men et alternativ til de tradisjonelle eiendomsmeglerne, sier markedssjef i Adirekta i Norge, Kristian Osestad.

Osestad og hans fire kolleger i Oslo har lange dager på jobb for tiden. Det er nå og i ukene fremover at de nye og på mange måter banebrytende tjenestene til Adirekta skal lanseres. Sidene til Adirekta er allerede tilgjengenlige på nettet, på denne adressen: www.adirekta.no. Her får du nyttige tips til hvordan selge og kjøpe bolig, med eller uten mellomledd.

Allerede nå kan du annonsere boligen din til salgs her. Gratis.

Svensk suksess

Konseptet er helt nytt i Norge, men det har vært prøvd ut med hell i Sverige.

- Adirekta har eksistert i over tre år i Sverige, og mer enn 20.000 kjøpere og selgere har møttes via Adirekta sin markedsplass. Vi tror stadig flere selgere er villig til å gjøre en egeninnsats for å kutte på meglerregninga, sier daglig og faglig leder i det nystartede selskapet, Eirik W. Frøytlog.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om at du kan selge boligen selv, der vi omtalte det svenske nettestedet. For å lese denne artikkelen, kan du klikke på denne linken: Selg selv

Fra 0 kroner

De som vil selge bolig via Adirekta sitt nettested, kan velge mellom tre løsninger. Jo mer du betaler, jo mer hjelp får du. I stedet for å velge en tradisjonell løsning, der du betaler megleren 40.000 kr. for å selge eneboligen din, har du disse valgmulighetene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Gratis: Du kan annonsere gratis hos Adirekta både hvis du vil selge selv, eller du vil benytte en annen megler til salget. Er du på boligjakt, kan du legge inn en kjøpsannonse. Du vil da automatisk få tilgang til alle salgsobjektene som passer til dine ønsker.
  • 7900 kroner: For under 8000 kroner får du den såkalte ”avtalepakken”. Du nyter fremdeles godt av gratis annonsering, men meglerne i Adirekta hjelper deg med alt som har med den skriftlige kontrakten å gjøre. Det vil blant annet si: Tinglysing, transport av alle dokumenter, oppgjøret og telefonsupport. Det du må ordne uten hjelp fra Adirekta er: Visning og budrunde.

    Adirekta hjelper deg å finne en takstmann i ditt område, men han må betales i tillegg.

    Vi har tidligere anbefalt våre lesere å velge en slik løsning, der de selger selv, men får andre til å ta seg av oppgjøret. Vi skrev da at NOTAR eiendom tar 8000 kroner for å fikse oppgjøret. Da får du heller ikke gratis annonsering inkludert. Men vanligvis vil de tradisjonelle meglerne helst slippe slike jobber. Vil du lese mer om andres priser, kan du klikkeher.

  • Meglerpakken: 1,3% provisjon, minimum 19.900 kroner: For denne prisen får du samme service som hos en hvilken som helst annen megler. Den eneste forskjellen er at meglerne til Adirekta ikke kommer på visning. Kanskje ikke så stort tap når de aller fleste visninger likevel styres av visningsassistenter?

    - Du får takst, prospekter og alt du trenger for å gjennomføre visningen. Du får også annonsering på FINN og Eiendomsnett inkludert i prisen. I tillegg gir vi deg salgsgaranti, i form av at vi dekker alle kostnader dersom boligen ikke selges til takst, sier markedssjef Osestad.

Andre tilbud

Eirik Werner Frøytlog, daglig leder for Adirekta i Norge
Eirik Werner Frøytlog, daglig leder for Adirekta i Norge Vis mer

- De fleste som har solgt en eiendom har vel undret seg over at meglers provisjon stiger i takt med eiendommens salgssum, selv om megler gjør den samme jobben. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier daglig leder Frøytlog.

De som annonserer hos Adirekta må regne med å motta tilbud på relevante forsikringer og banktjenester.

- De som annonserer hos oss gir sitt samtykke i at vi kan formidle relevante og gode tilbud til dem fra for eksempel banker og telecom-leverandører. Men de må ikke nødvendigvis benytte seg av tilbudene, sier Frøytlog.