Ny Jula-katalog

Utvalget for hjemmefiksere til proffe blir enda større, jula har sluppet ny katalog.

De tre svensk-eide varehusene Biltema, Clas Ohlson og Jula slipper sine kataloger nesten samtidig. Vi har allerede tatt for oss de to førstnevnte, og vi avslutter med katalogen fra Jula. Den er nå på 430 sider og inneholder over 1000 nyheter.

Les også:
Nytt fra Biltema
Nytt fra Clas Ohlson

Julakatalogen er dermed noe tynnere enn de andre to, men til gjengjeld er sidene større. Noen av produktbeskrivelsene klarte å snike seg unna oversettelse til norsk, men svensk er jo også et ålreit språk ...

Profilene

De tre varehusene både styrker og rendyrker sine profiler. Biltema flagger lave priser med "Hvorfor betale mer?" på katalogryggen, Clas Ohlson fokuserer på "smart" og "nyttig" mens Jula holder på "Alt for hjemmefiksere til proffe".

Vareutvalget samsvarer også med disse profilene, selv om alle tre dekker over de samme områdene bortsett fra bildeler. Der er Biltema nærmest enerådende.

Men både fritid, hus og hjem, inkludert mer eller mindre avansert leketøy, finner vi hos alle tre.

Fiks og atter fiks

Allerede fra side seks strømmer mekkenyhetene over oss, med fokus på verktøy til å reparere, modifisere, konstruere, montere og rekreere.

Men katalogen er spekket med nyheter, og å spekke betyr å putte inn små godbiter her og der for å skape vedvarende interesse. Nyhetene framstår altså ikke samlet, slik at vi som har saumfart tidligere kataloger raskt kan finne godsakene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jula skal ha ros for at de har en oversiktlig katalog, hvor varianter av samme type verktøy eller annet produkt er samlet på samme side, oppslag eller flere sider. Dermed er det raskt å sammenligne priser og egenskaper når du er ute etter et spesifikt produkt.

To sider med sager i alle varianter, tre av dem er nye. Deretter to sider med kniver, knivsett, skjerpestål, glassskjærer og annet som skjærer - igjen tre nye produkter. Slik fortsetter det gjennom nesten hele katalogen.

Billige, smarte og fikse nye produkter

Allerede på forsiden dukker det opp et produkt som vekker om ikke direkte oppsikt så i hvert fall flere hevede øyebryn. En snøfreser, bensindrevet(!), til 1995 kroner ser man ikke ofte. Maskinen er enkel, og neppe noe for de store oppgavene midtvinters, men har definitivt sin misjon for de med små oppkjørsler.

Ny Jula-katalog


En borhammer med SDS+ feste til 399 kroner hører til de billige, men fungerer uansett mye bedre enn slagdrill når du skal bore i betong.

Ny Jula-katalog


Båndslipere kommer både i brede og smale utgaver, og i årets katalog har Jula hatt mer enn et skrått blikk til to maskiner fra Black&Decker. Både båndsliper med tynn fremre valse og båndfil med smalt slipebånd har fått konkurranse fra Meek, Julas eget merke. Og prisen er en tredjedel og det halve, henholdsvis.

Ny Jula-katalog


Kappemaskin for metall kan være kjekt å ha når du skal kappe rett og ikke sjanse med vinkelsliper eller slite med baufil.

Ny Jula-katalog


Oppbevaring av verktøy er alltid en utfordring. Verktøytavler er en glimrende løsning, og her finner du flere varianter.

Har du lite veggplass kan denne tavlen være løsningen.

Ny Jula-katalog


Har du godt med plass og vil ha full oversikt kan du sette opp flere verktøtavler, de kommer i to størrelser: 960 millimeter brede og 420 millimeter eller 800 millimeter høye.

Ny Jula-katalog


Det finnes festeopplegg til de fleste tenkbare verktøy og tilbehør.

For de som ikke har gulvplass til en permanent arbeidsbenk kan denne løsningen være midt i blinken. Du bare feller den ned når du ikke trenger den.

Ny Jula-katalog


Trykkluft er praktisk, både til å drive verktøy som spikerpistoler, naglepistol for popnagler og en mengde annet. Men å bytte verktøy er ikke alltid like enkelt.

Med denne smarte luftfordeleren kan du ha opptil fire verktøy koblet til samtidig, og slipper problemet med å bytte verktøy med fullt lufttrykk i slangen.

Ny Jula-katalog


Les også

Katalogen på nett

Også Jula-katalogen finnes på nett, og du kan bla i den eller laste den ned som PDF-fil.

Lenken finner du på Jula sitt nettsted.