Ny iGrill mini - enda litt smartere

Overvåking må til når du skal være sikker på et godt resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grillsesongen har allerede så vidt begynt, og dette har blitt en arena hvor det ikke bare diskuteres om brennstoff i fast, flytende eller flyktig form, men også om stadig nye dingser som må til for å få et perfekt resultat.

For skal man få et virkelig perfekt resultat er det ikke nok å passe på at maten ikke brenner opp, det er kjernetemperaturen som er avgjørende.

Og kjernetemperaturen tar man ikke på øyemål. Ikke uten hjelpemidler i hvert fall.

iGrill i nye varianter

Steketermometer må man bruke dersom man skal være helt sikker på at kjøttstykket har fått riktig kjernetemperatur. Men steketermometeret er ikke lenger noe man må lese av direkte, det er også på nett, som det meste annet. Riktignok bare på et svært lokalt nett, siden vi snakker om en Bluetooth-enhet som i dette tilfellet kommuniserer direkte med din iPhone eller iPad.

Prinsippet er at du stikker inn en sonde i maten som skal tilberedes, og ledningen fra sonden plugges inn i iGrill-enheten. Denne sender så data til iPhone/iPad hvor en app viser temperaturen og varsler med en alarm når maten er ferdig.

Tidligere testet

Den første utgaven av iGrill testet vi for noen år siden, og den fungerte utmerket på mange måter. Den fungerte utmerket så lenge det var en kjøkkenbenk å legge den på eller en krok eller spiker å henge den på.

Den originale iGrill med sonden kveilet rundt når den ikke er i bruk. Foto: BRYNJULF BLIX
Den originale iGrill med sonden kveilet rundt når den ikke er i bruk. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer


Etter denne har det kommet flere modeller, som fungerer tilsvarende, men har fått flere forbedringer underveis.

Den store iGrill-modellen har to kontakter for tilkobling til to sonder, stort display for temperatur og er iOS kompatibel.

iGrill2 er en helt ny toppmodell med stort display og kontakter for fire prober. Den har fått ny holder med magnetplate, berøringsbetjening og stort display. Den er klar for levering i mai 2014 og er iOS kompatibel

image: Ny iGrill mini - enda litt smartere


iGrill mini er minstemann i serien, med inngang for en enkelt probe og visning ved hjelp av fargeskifte på den lysende ringen. Den har magnetisk fot og er iOS kompatibel. Her er en iPhone eller iPad ganske nødvendig for å utnytte enheten.

image: Ny iGrill mini - enda litt smartere


Med iGrill og den tilhørende appen slipper du å holde øye med maten, det tar teknikken seg av. Du kan gjøre andre ting, underholde gjestene eller stelle i stand tilbehøret.

Når den ønskede temperaturen er oppnådd får du varsling på iPhone og kan ta ut maten av gryte, ovn eller fra grill. Og du behøver ikke ta av lokk eller sjekke underveis ved å stikke eller skjære i maten.

Sjekk priser og forhandlere her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!