Dette er boksen den nye tuneren for Canal Digital vil bygge på. Foto: Produsenten
Dette er boksen den nye tuneren for Canal Digital vil bygge på. Foto: ProdusentenVis mer

Ny HD PVR-boks fra Canal Digital

DigitalTV-leverandøren har undertegnet kontrakt om ny HD PVR, basert på prisvinnende modell.

Canal Digitals HD PVR fra Sagem har fått mer enn sin del av barnesykdommer, og til tross for flere oppdateringer, er det fortsatt småproblemer som må løses for at alle skal bli fornøyd.

Om det henger sammen med dette vet vi ikke, men nå har selskapet bestilt en helt ny løsning. Det er sveitsiske ADB som skal levere den nye HD PVR-en, som skal bygge på dekoderen ADB 5720SX. Og det er en gladnyhet. Den boksen fikk hele to priser ved bransjemessen IBC i høst: For beste hardware og beste software.

Canal Digital: En overlegen vinner når det gjelder HD-TV

Valgt på øverste hylle

Baksiden av den originale boksen, slik den ser ut på det polske markedet. Foto: Produsenten
Baksiden av den originale boksen, slik den ser ut på det polske markedet. Foto: Produsenten Vis mer


DinSide-leser Frank Halberg, som tipset oss om oppdateringen, skriver i en e-post:

    Denne gang er nok CD mer heldige enn de var med valget av Sagem boksen den gang. Kvalitet er i fokus. (...) Sagem HD PVR var jo førstegangs boks av denne typen. Og det bærer den preg av.

    Mye har skjedd på disse 3-4 årene siden Sagem ble lansert. Til Canal Digital sitt forsvar må det nevnes at det nesten ikke var noe utvalg i HD PVR bokser med 2 tunere den gang CD fattet valg av leverandør. Og heller ingen referanser om kvalitet.

    Heldigvis er situsajonen helt anderledes i dag. Og CD har hatt mulighet til å velge på "øverste hylle" i valget av leverandør og boks type.

Og det ser det altså ut til at de har gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonssjef i Canal Digital, Kenneth Tjønndal-Pettersen, bekrefter overfor DinSide at selskapet har gjort en avtale med ADB, i tillegg til den avtalen selskapet gjorde med TiVo i høst.

- Dette skjer samtidig som vi videreutvikler eksisterende dekodere. Kundene får flere valgmuligheter, sier han til DinSide.

Det har foreløpig ikke lykkes oss å finne ut når boksen kommer.

Oppdatert 16. desember 2010: En DinSide-leser har fått bekreftet fra Canal Digital at boksen kommer høsten 2011.

Nyhet først til parabolkunder: Hvorfor henger kabelkundene etter?

Stadige oppdateringer

Vi har skrevet om en rekke kunders frustrasjoner med problemer emd den eksisterende HD PVR-dekoderen, men det skjer stadig oppdateringer. Den siste kom 8. desember - for selskapets parabolkunder. Oppdateringen skal løse signalproblemene for kunder med en antennkabel, problemer med sort skjerm og tom kanalliste når dekoderen ble slått på under opptak, og problemer med HD-oppløsningskvalitet på TV-skjermen. I tillegg skal Video On Demand-funksjonen være mer stabil.

Oppdateringen vil imidlertid ikke løse problemer med mute i display ved oppstart fra standby, ustabilitet om dekoderen står på over tid, eller endre spole-hastighet og skriftstørrelse.

Les også vår anmeldelse av forrige oppdateringer for Canal Digitals HD PVR-kunder.+