Ny fordelsklubb fra Ikea

Ikea Family: Vi har lest den lille skriften.

Kundefordelsprogrammet Ikea Family er verdens største, og har mer enn 27 millioner medlemmer på verdensbasis. Nå kommer konseptet til Norge.

– Nordmenn er blant verdens aller mest ivrige og lojale Ikea-kunder. Gjennom Ikea Family ønsker vi å bygge langsiktige relasjoner og belønne de trofaste kundene våre med ekstra gode tilbud og nye spennende produkter, sier kommunikasjonssjef i IKEA Norge, Camilla Lindemann.

Det er ikke alltid medlemsfordeler gir best pris: Rabatt ga dyrere forsikring

Fordelsprogram

Medlemskapet er gratis og fordelene er mange:

  • Medlemspris på Ikea Family-produkter
  • Gratis kaffe mandag til fredag
  • Medlemstilbud i Ikeas restauranter
  • Medlemstilbud hver måned
  • Invitasjoner til arrangementer og seminarer (starter først i 2010)
  • Forhåndsinformasjon om produkter og tilbud via e-post
  • Gratis hjeminnredningsmagasin til medlemmer fire ganger i året – fås i varehusene våre
Se bilder av noen av de nye produktene i bildespesialen under

Personopplysninger

Du har meldt deg inn i en fordelsklubb for å motta aktuelle og eksklusive tilbud, på mail - eller sms dersom du samtykker til dette. Men visste du at informasjonen om at du kjøper lagres i inntil ett år på deg som medlem, og anonymisert i inntil 3 år?

Ifølge Ikea skal de ikke dine personopplysninger til noen tredjemann i markedsføringshensikt. Men det heter også i vilkårene at "I visse situasjoner kan opplysningene om deg flyttes innenfor IKEA-konsernet eller utleveres til andre virksomheter for at vi skal kunne betjene deg enda bedre, men vi beskytter alltid mottatte personopplysninger fra å lekke ut, benyttes, endres eller ødelegges uten din tillatelse, med administrative, tekniske og fysiske midler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og så til slutt en liten setning det er verdt å merke seg: "Vi forbeholder oss retten til å endre disse vilkårene og betingelsene. Du finner oppdaterte medlemsvilkår på Ikea Familys nettsider."

Se også: Årets nyheter fra Ikea

Er det noe poeng?

Hvis vi oppsummerer, er det du får gjennom dette medlemsskapet rabatt på et smalt utvalg produkter, gratis kaffe i ukedagene, gratis inspirasjonsblad, og tilbud og invitasjoner til arrangementer på e-post. Dersom du allerede er plaget av mye e-post, bør du kanskje tenke deg om to ganger. Dette er nok medlemsskapet for deg som aldri får nok av Ikea.

Slik blir du med

Det har vært mulig å registrere seg som medlem i Ikea Family fra Ikeas nettsider siden 6. august, og fra 1. september kan man også registrere seg på egne kiosker i varehusene.

Registreringen til Ikea family foregår på nett. Har du ikke jevnlig tilgang på internett kan det også gjøres i varehusene. Du kan også velge å få informasjon på sms, men dette er kun for dem som samtykker til dette.

Alle personer som har fylt 18 år, har en e-post adresse og er fast bosatte i Norge kan bli medlem i IKEA FAMILY. Medlemskapet er personlig, men flere personer fra samme husholdning bli medlem.

Utvider sortimentet

Ikea Family-produktene tar nye produktgrupper inn i Ikea-varehusene, som nå kan snuse på livvstil-merkelappen. Kanskje ikke uventet er produkter med fokus på sikkerhet i hjemmet (særlig for barn) en viktig del av sortimentet. I tillegg er det bøker om hjeminnredning, velværeprodukter, og smarte produkter til reise. Det vil også komme egne kampanjeprodukter fire ganger i året. De nye produktene kan kjøpes i egne butikker i Ikea-varehusene.

Nytt i Ikea-sortimentet er reiseprodukter, vesker, kofferter og trillebager. Foto: Ikea
Du får også velværeprodukter fra Familyserien. Såper, børster og slippers fra 39 kroner. Foto: Ikea
Njuta badekåpe til 298 kroner (198 for medlemmer) Foto: Ikea
Som Ikea Family-medlem får du også inspirasjonsmagasinene fra varehuset gratis. Foto: Ikea
Smarte sikkerhetsprodukter til boligen, som patrull skilbeskyttelse til 39 kroner (25 for medlemmer) Foto: Ikea