NRK-app til Samsung-TV-er

Hjemmelaget løsning for de som vil se NRKs nett-TV i stua. Se video over!

<b>KAN VÆRE FRITATT: </b>Ser du på NRK gjennom apper på TV-en, eller bokser uten tuner, kan du slippe lisensen om du plomberer TV-en. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KAN VÆRE FRITATT: Ser du på NRK gjennom apper på TV-en, eller bokser uten tuner, kan du slippe lisensen om du plomberer TV-en. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide har allerede lært deg trikset for å få NRKs nett-TV til å kjøre i nettleseren på Samsung-TV-er.

Men det finnes en enda enklere løsning: Den uoffisielle NRK nett-TV-appen, som stadig blir oppdatert.

Appen, som ikke har fått noe annet navn enn «App for NRK Nett-TV», er laget av utvikleren Marius Thøring på hobbybasis. Dette er altså et hjemmelaget produkt hvor innholdet tas fra NRKs servere, uten NRKs involvering.

- Tiden gikk uten at det dukket opp noen NRK-app. Så i fjor høst, da jeg var hjemme i pappapermisjon med datteren min, bestemte jeg meg for å lage en app selv, forteller Thøring til DinSide.

Resultatet ser du i den kjappe videoen over!

Les også: Er Googles Chromecast det Android-brukerne har ventet på?

Installere appen

Appen kjører på Samsungs 2012-modeller og utover. Som med andre hjemmelagde produkter, er installasjonen noe mer komplisert enn normalt.

ENKELT: NRK nett-TV-appen vil ikke imponere noen på designsiden, men menyen er enkel å bruke. Og det er tross alt det viktigste.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ENKELT: NRK nett-TV-appen vil ikke imponere noen på designsiden, men menyen er enkel å bruke. Og det er tross alt det viktigste. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Her er metoden for 2013-modeller (metoden for 2012-modeller finner du her):

  1. Åpne TV-ens innstillinger-meny, velg «Smart-egenskaper» og «Samsung-konto».
  2. Skriv brukernavnet «develop» (uten anførselstegn), la passordfeltet stå tomt og trykk «Logg inn».
  3. Trykk på fjernkontroll-knappen for å komme til «Smart Hub-en», finn hovedsiden hvor alle appene ligger og velg «Flere apper» nederst.
  4. Naviger deg til «Valg» øverst til høyre, velg «IP-innstillinger» og legg til adressen: 85.252.240.252.
  5. Trykk på «Start app-sync», vent litt og vips: Så skal det ligge to nye apper i lista. Sliter du med noen av punktene i denne guiden, kan du se bilder av fremgangsmåten her.

Selv bruker vi bare én av disse to: «NRK Nett-TV». Funksjonene til den andre appen, «NRK TV Direkte», har du også i denne. Ifølge utvikleren hadde appene 1.638 brukere i april.

Bruke appen

Når du åpner appen blir du møtt av et gammelt prøvebilde, ironisk nok, og en enkel meny du navigerer med fjernkontrollen. Du kan velge mellom direktesendt TV, direktesendt radio eller et av de arkiverte programmene.

Lager egentlig Samsung de beste TV-ene? Sjekk alle våre TV-tester!

Appens meny henger sammen med oppbyggingen av NRKs egne nett-TV-sider. Dermed får du rask tilgang på for eksempel de nyeste, mest sette eller anbefalte programmer. Du kan også gå inn i selve arkivet, enten via søk eller alfabetiske menyer. Hvordan dette fungerer ser du i videoen over.

Etter en uke sammen med appen, kan vi bekrefte at den fungerer brillefint. På trådløst nett har vi hatt noen problemer med TV-sendinger som stopper, men på kablet nett har appen fungert stabilt, raskt, levert god kvalitet og ikke minst: Vært utrolig enkel i bruk.

NRK skal lage egne apper til blant annet TV-er i nærmeste framtid. Men inntil det skjer, anbefaler vi alle Samsung-eiere å sjekke ut Thørings løsning. Den har gitt oss en helt ny TV-hverdag, og du kan fort oppleve det samme.

Med denne tjenesten kan du sjekke hvor mye tid du har brukt på TV-serier – kan fort bli deprimerende!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!