Posten vil ikke levere post alle dager

Norske postkasser tomme for brev to dager i uken

Fallet i antall brev fortsetter i voldsom fart. I snitt mottar norske husstander nå kun tre adresserte brev i uken, ifølge Posten.

POSTEN VIL KUTTE YTTERLIGERE: Norske postkasser er tomme for brev to dager i uken. Nå ønsker Posten å endre postombæringen ytterligere, og allerede fra i høst. Foto: NTB scanpix
POSTEN VIL KUTTE YTTERLIGERE: Norske postkasser er tomme for brev to dager i uken. Nå ønsker Posten å endre postombæringen ytterligere, og allerede fra i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i tredje kvartal i år var nedgangen i postvolumene på 15,5 prosent, opplyser Posten i sin kvartalsrapport.

Det siste året har Posten presset på for å få politikerne til å avvikle ordningen med postlevering fem dager i uken, og mener nå at grensen er nådd.

– Hver husstand mottar kun tre adresserte brevsendinger i uken. Da er det ikke lenger grunnlag for daglig postomdeling. For aktører med spesielle behov, for eksempel avisene, er det nødvendig å finne alternative løsninger, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Staten betaler i dag Posten for å levere fem dager i uken, og ett av argumentene for å beholde ordningen har vært leveringen av papiraviser.

Nå ber Posten om endringer i postloven allerede i høst.

– Det er nødvendig for at vi skal få tilstrekkelig tid til å legge om til postomdeling annenhver dag fra 2020. Alternativt vil statens betaling for kjøp av ulønnsomme leveringspliktige posttjenester fortsette å øke, sier Willie.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!