Er boligen sentralt i Oslo Norges minste enebolig? Den ble solgt denne uken for to millioner kroner. Foto: Megleren
Er boligen sentralt i Oslo Norges minste enebolig? Den ble solgt denne uken for to millioner kroner. Foto: MeglerenVis mer

Norges minste enebolig?

– Det er den minste jeg har solgt, sier megler Jon Ugland om denne eneboligen i Oslo.

Denne uken ble en bolig sentralt i Oslo solgt for 2.000.000 kroner. Ikke noe sjokkbeløp det lenger. Men ser vi litt videre på spesifikasjonene, er det større grunn til å løfte øyenbrynene.

For boligen det er snakk om er nemlig definert som enebolig. Og da er to millioner en pris vi ikke er vant til å finne eneboliger for sentralt hovedstaden. Men det stopper ikke her heller. Denne eneboligen består nemlig av kun to rom. Det er én million kroner per rom. Boligens areal er også bare 20 kvadratmeter, hvilket gir en kvadratmeterpris på 100.000 kroner. Og dette uten at omkostningene er regnet med.

Lite for pengene? Se hva som har vært til salgs for en million kroner nylig.

Har ikke hørt om mindre

Jon Ugland, eiendomsmegler hos Sem & Johnsen, har stått for salget. Han sier til DinSide at han ikke har hørt om mindre eneboliger enn denne ombygde stallbygningen.

– Her var alt nytt, dette har aldri vært bolig før. Det er en enebolig med kjøkken, vaskerom, dusjbad, stue og sovehems med fransk balkong og garderobe, på 20 kvadratmeter! Her er det takvinduer og eget ventilasjonsanlegg, den er bygget etter TEK 10, noe jeg mener er helt enestående, sier Ugland.

TEK 10 er en forskrift om tekniske krav til byggverket. Forskriften skal sikre "at tiltak planlegges, prosjekteres og utføres ut fra hensyn til god visuell kvalitet, universell utforming og slik at tiltaket oppfyller tekniske krav til sikkerhet, miljø, helse og energi."

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligen en en ombygd stallbygning. Foto: Megleren
Bratt trapp til sovehems, men høyt under taket. Foto: Megleren
Både kjøkken og bad har fått plass på de 20 kvadratene. Foto: Megleren


Ugland mener at en slik bolig i Oslo sentrum gjerne kan gi utleieinntekter på 8-10.000 kroner i måneden.

For stort, kanskje? Se Jays bolig - på 8,27 kvadratmeter!

Små boliger i Oslo går som bare det

Ugland erfarer at markedet for de minste og mellomstore boligene i Oslo går som bare det, mens de dyrere henger noe etter.

– I pinsen rakk folk å trekke pusten noe etter det voldsomme racet vi hadde før pinse. Jeg regner med at den største prisstigningen for i år er tatt ut, og at vi er på en slags topp nå, mener Ugland, som likevel tror på at boligmarkedet kan gå videre oppover i pris, forutsett at alt annet fortsetter som normalt.

– Det er boligmangel her, og den blir bare større.

Prisutviklingen: Boligprisene flatet ut i mai