<B>UTSIKT:</B> En 40 kvadratmeter stor terrasse gir eieren av denne boligbåten gode muligheter til å variere utsikten. Foto: Selgeren
UTSIKT: En 40 kvadratmeter stor terrasse gir eieren av denne boligbåten gode muligheter til å variere utsikten. Foto: SelgerenVis mer

Norges mest flyt(t)bare enebolig?

Dette er kanskje en av de mest unike boligene du finner på Finn.no akkurat nå. Det skyldes blant annet at den også er en båt.

– Det er fullstendig sinnssykt!

Danske Standley Bundgaard la i går ut en annonse på Finn.no som garantert skiller seg ut i det norske boligmarkedet, og responsen har ikke latt vente på seg. Gjenstanden det er snakk om blir markedsført som en enebolig på 120 kvadratmeter, men er i prinsippet også en båt som kan legge til i en hvilken som helst havn i Norge - eller i andre land, for den saks skyld. Det har tydeligvis nordmenn bitt seg merke i.

Responsen har, med Bundgaards egne ord, altså vært "sinnssyk".

Selges på grunn av sykdom

ARKITEKTTEGNET: Denne boligbåten ligger nå til salgs på Finn.no, og interessen har vært enorm. Foto: Selgeren
ARKITEKTTEGNET: Denne boligbåten ligger nå til salgs på Finn.no, og interessen har vært enorm. Foto: Selgeren Vis mer


– De tolv første timene hadde annonsen over 11.000 hits (visninger), den har blitt videresendt 2.000 ganger, og jeg vet ikke hvor mange e-poster jeg har fått. Jeg vet rett og slett ikke helt hvordan jeg skal håndtere den store pågangen, forteller en overveldet Standley Bundgaard til DinSide.no.

Det er han som privatperson som står oppført som selger av eneboligen. Den har vært i familiens eie siden den ble ferdigstilt i 2008, men Bundgaard forteller at det er sykdom som gjør at den nå er lagt ut for salg for rett under fire millioner kroner. Norsk moms og avgift skal forøvrig være betalt, og båten vil bli levert ferdig omregistrert til norsk kjøper i det norske skipsregisteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som har hendt er at eieren av båten ble syk mens båten var under bygging. Det har ført til at han ikke lenger har lov til å gå i trapper, og derfor må vi nå selge båten, sier Bundgaard, og legger til at eneboligen, eller båten, på grunn av sykdommen aldri har vært brukt.

Flytendebolig.no: Se bilder og video av norsk-svensk husbåt

Fullt utstyrt

Eneboligen har blant annet to etasjer, tre soverom (hvorav ett har utgang til egen terrasse), fullt kjøkken, stort bad, og eget teknisk rom med varmtvannsbereder, vaskemaskin og tørketrommel. Det er dessuten klargjort opplegg for jacuzzi. Det er skipsgulv både oppe og nede, og gulvvarme over alt. Sentralstøvsuger har eieren også fått plass til.

Ifølge Bundgaard, som for tiden jobber og bor i Norge, vil det også være mulig å koble seg til både kabel-TV og internett hvis den aktuelle havna tillater det.

– Boligen er laget for å knyttes til TV i alle havner i Danmark, hvor det er eget opplegg for TV-signaler. I Norge kan det derimot ikke garanteres at havna der båten blir stående er klargjort for TV, og derfor har vi valgt å ikke ta med dette i annonsen.

Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
Foto: Selgeren
ARKITEKTTEGNET: Denne boligbåten ligger nå til salgs på Finn.no, og interessen har vært enorm. Foto: Selgeren
UTSIKT: En 40 kvadratmeter stor terrasse gir eieren av denne boligbåten gode muligheter til å variere utsikten. Foto: Selgeren
Foto: Selgeren

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Se også Wally WHY, husbåten med egen strandlinje.

Seiles til Norge

Boligbåten ble bestilt fra et dansk værft på privat initiativ, og det finnes derfor bare ett eksemplar av akkurat denne boligen. Den ligger for tiden i en dansk havn en time nord for København, men vil bli seilet til Norge med slepebåt til eventuelle norske kjøpere. At den tåler en tur over Kattegat er et godt bevis på at dette ikke er noen vanlig husbåt.

– En vanlig husbåt har flat bunn, men denne boligen er bygget som et vanlig skip med skipsstålskrog. Den er registrert i Sjøfartsregisteret og har alt som skal til for å brukes som vanlig båt, forteller Bundgaard.

Eneboligen har tidligere vært forsøkt solgt i Danmark, men et dansk boligmarked som ifølge Bundgaard «stuper» gjorde at familien nå heller prøver seg her til lands.

- Boligmarkedet i Danmark er helt dødt, og vi har forsøkt å selge boligen der tidligere uten hell. Nå ligger den bare ute for salg i Norge, avslutter Standley Bundgaard.

Den kuleste husbåten vi har sett er dessverre ikke i produksjon, men du kan likevel ta en titt på skissene.