Norges dyreste hytter

Hva må du betale om du vil ha fylkets dyreste hytte?

Hva koster dyreste hytte i ditt fylke? Illustrasjon: Per Ervland.
Hva koster dyreste hytte i ditt fylke? Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Norges dyreste hytter

  1. Se luksus-hyttene her


Luksuslodge

Hadde det vært gøy å kunne si at du har kjøpt den dyreste hytten i hele fylket?

DinSide Bolig har sjekket hva du må betale om du ønsker å kjøpe den dyreste hytten i ditt fylke - og prisene varierer svært mye:

Fra 24 millioner for et luksus-lodge på Hedmark, til en noe mer vanlig fjellhytte i Nordland til 1,9 millioner kroner.

Trykk her for å se hyttene fra Kristiansand til Karasjok.

Dyrest ved sjøen

I vårt søk inkluderte vi alle typer hytter og fritidseiendommer - og dermed altså både hytter på fjellet og ved sjøen. Som det ses i bildespesialen, er det som oftest hyttene ved sjøen du må betale mest for. Her får vi altså effekten av de tre prisdannende faktorer: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet.

Men ingen regel uten unntak: For den dyreste hytten ligger nemlig i Hedmark - og her er det som kjent lite saltvannssjø. Hytten til 24 millioner kroner har imidlertid egen privat innsjø!

Dyrt på hytta

Før man løper ut og kjøper en dyr hytte, kan det kanskje være lurt å tenke seg om både to og tre ganger. For hvor mye kommer du til å bruke hytten? Er det nok i forhold til hva hytten i realiteten koster deg for hver bruksdag?

Et ekstremeksempel kan være på sin plass: Om du kjøper hytten til 24 millioner kroner, og klarer å bruke den 20 dager hvert år, vil det faktisk bety - hold deg fast nå - at den koster deg rundt 21.500 kroner per bruksdag.

Tar vi et mer behagelig eksempel, at du kjøper en hytte til to millioner kroner, som du bruker 30 dager i året, vil kostnad per dag bli rundt 2.000 kroner.

Regn ut hva hytten din koster deg per dag med DinSides hyttekalkulator.

Relaterte artikler: