Norges dyreste gater

Er målet å bo i Norges dyreste gate? Da bør du flytte hit.

Publisert
Sist oppdatert

De seneste 15 årene har boligprisene steget formidabelt her i kongeriket. Men noen steder har det vært verre (eller bedre, om man vil), enn andre steder.

Hvor mye kan du låne? Beregn her:

46.100 per m2

Eksempelvis viser den ferskeste statistikken til Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) at de dyreste områdene i landets fire største byer, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, har snittpriser på opp mot 46.100 kroner per kvadratmeter leilighet.

I vår søken etter den aller dyreste gaten i disse fire byene, bør vi altså lete her:

Bor du i en av kaksegatene? Bilde: Per Ervland.
Bor du i en av kaksegatene? Bilde: Per Ervland. Vis mer


  • I Oslo: Frogner med kvadratmeterpris på 46.100 kroner.
  • Bergen: Bergenshus og Årstad med kvadratmeterpris på 36.600 kroner.
  • Trondheim: Sentrum og Byåsen med kvadratmeterpris på 31.100 kroner.
  • Stavanger: Snittpris for hele Stavanger på 31.500 kroner.
Alle gjennomsnittsprisene gjelder for leiligheter. Snittprisen for en kvadratmeter leilighet for hele landet er 30.000 kroner. Prisstatistikken i Oslo, Bergen og Trondheim, er oppdelt i bydeler, mens Stavanger bare har en samlet snittpris.

Sjekk også:

Hva er hytta verdt?

Hva er boligen verdt?

Nordisk rekord i Oslo

- Jeg vil spesielt nevne Thomas Heftyes gate på Gimle. Spesielt blokkene i nummer 20, 28 og 30. Her har vi opplevd nordisk rekord i boligpriser, med kvadratmeterpriser på helt opp mot 116-120.000 kroner, sier A-megler-sjef, Odd Kalsnes.

Ifølge Kalsnes er også gatene Fritzners gate og Gimle terrasse veldig dyre og eksklusive.

- Litt lenger ned på Frogner, i Tidemands gate og Nordraaks gate, er prisene også svært høye. Men det er de tre førstnevnte som er aller dyrest, avslutter han.

Hvor bor du?

Bor du i en av Norges dyreste gater? (Avsluttet)
Nei(58%) 745
Ja(42%) 533
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Champagnemegler og advokat Thorbjørn Ek, i eiendomsmeglerforretningen av samme navn, ferierer i den svenske skjærgården - men har ikke glemt de dyre adressene i hjembyen:

- Thomas Heftyes gate på Gimle leder. Her har vi kvadratmeterpriser på cirka 100.000 kroner, sier Ek.

I tillegg nevner han Eckersbergs gate, Tidemands gate og Nordraaks gate som hørende til de mest eksklusive og dyre gatene i hovedstaden.

- Dette med heis og garasje er viktig, avslutter Ek.

Fornemme adresser i Bergen

Fredrik Søreide, daglig leder i Nylander bolig i Bergen, har også en rekke eksklusive adresser han kan trekke ut av ermet:

- På fjellsiden, i Fjellveien, har vi svært mange dyre villaer - som sjelden er til salg. Også Gamle Kalvedalsvei har leiligheter og bolighus som er svært ettertraktet, sier Søreide.

Videre fremhever han Skanselien, som også ligger sentralt i Bergen.

- Snittet på kvadratmeterpriser i disse områdene er nok fra 45.000 kroner og opp. Men vi har også sett boliger som er solgt til opp mot 70.000 kroner per kvadratmeter. Men det er sjelden, avslutter Fredrik Søreide i Nylander.

Test vår bolig til barna-kalkulator

Asbjørn Myrstøl, leder av Privatmegleren Myrstøl og Partners, har også noen bud på hva de dyreste adressene i Bergen heter.

- Fjellveien er en veldig dyr adresse, men det er også en lang rekke andre småveier på Fjellsiden som er dyre. I Fjellien eksempelvis, solgte vi i fjor en 126 kvadratmeter stor leilighet til 5,3 millioner kroner. Og den ville ha vært dyrere nå, sier Myrstøl.

Videre nevner Privatmegler-sjefen Gamle Kalvedalsvei og "øyen" Måseskjæret som svært dyre og eksklusive adresser i Norges regnværsby.

Ifølge megleren går flere av de nevnte boligene til en kvadratmeterpris på mellom 50.000 og 60.000 kroner.

Regn ut hva som lønner seg: Eie eller leie?

Eksklusivt i Trondheim

Også i Trondheim er Tidemands gate en eksklusiv adresse, tross den ulike stavemåten i forhold til gaten i Oslo.

- Når det gjelder eneboliger, vil jeg nevne Tidemands gate, Øvre og Nedre allé og Odd Sørlies Vei på Jakobsli, sier daglig leder i Notar på Nedre Elvehavn, Vidar Stene, og legger til:

- I forhold til leiligheter er det Nidelven terrasse og Nedre Elvehavn som er dyrest. Nedre Elvehavn er Trondheims svar på Aker Bygge.

Ifølge Stene går leilighetene her for mellom 40.000 og 60.000 kroner per kvadratmeter.

- Men det er viktig å legge til at de ti flotteste eiendommene i Trondheim ikke nødvendigvis ligger på en av disse adressene, avslutter Notar-megleren.

Krogsveen i Trondheim, har følgende bud på dyre adresser i byen:

- Dokkgata, Thaulovkaia, Dyrehalses gate, Statsingeniør Dahls gate og Øvre Baklandet på Nidelven terrasse er noen av de dyre gatene i Trondheim, forteller daglig leder, Ingunn Melhus.

Hun forteller blant annet at de nettopp har solgt en bolig i Dokkgata til nærmere 60.000 kroner per kvadratmeter. Det skal være høyeste pris hittill.

Oljebyen Stavanger

- I gater med leiligheter, kan jeg nevne Steingaten i Eiganes Park. Her mener jeg at en leilighet gikk for hele 76.000 kroner per kvadratmeter. Også i Sørflåpveien er det nye prosjekter med høye kvadratmeterpriser, på cirka 40.000-50.000 kroner, forteller Janne Mette Bergesen, daglig leder i Privatmegleren i Stavanger.

- I forhold til villaområder, er Madlalia og Ranghildsgate svært eksklusive, avslutter hun.

Er det viktig for deg å bo i en "fin" gate, eller et fint strøk? Eller er det bare snobberi? Si din mening i debatten under!

Les mer om boligpriser:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer