Norges billigste LCD-TV?

Coop-kjeden klinker nå til med en LCD-TV til 3.990 i sine dagligvare-butikker. Løp og kjøp? Tja, det kommer an på dine egne krav.

Norges billigste LCD-TV?

Norges billigste LCD-TV?

 1. Se hele annonsen her


- Dette er et begrenset tilbud, sier Eyvind Sylte fra Coops hovedkvarter. Vi har tatt inn totalt 2.500 TVer og fordelt dem på 310 av våre butikker. Prismessig mener vi at dette er et godt tilbud til massemarkedet, så denne regner vi med kommer til å gå fort unna.

Akkurat det tror vi i DinSide også.

Målt etter antallet e-poster vi fikk om denne TVen i går, er det nemlig ingen tvil om at våre lesere er interessert i produktet. Og med en butikkpris på 3.990 forstår vi dem godt. Målt mot størrelse og pris ser dette nemlig meget bra ut.

Men hva får du egentlig? Vi har ikke testet TVen, men har gått igjennom spesifikasjonene, og her er våre inntrykk:

LT 20 C
Oppgitte spesifikasjoner

  
Størrelse/
format
20,1"/
4:3 format
Oppløsning800/600
SVGA
Farger16,7 millioner
Lysstyrke500
Kontrast500:1
Responstid16 ms
Betraktnings-
vinkel
160 grader
Levetid på lampen40.000 timer
Innganger:1*scart, 1* S-video,
1* komponent,
og VGA & DVI
for PC
Høyttalere2* 4 watt
Mål (uten stativ)Bredde= 45,1 cm
58 cm høy
18 cm dyp
Kilde: http://www.colortac.com/lt20c.htm


Du får det du betaler for

Lar du deg friste
av billige flat-TVer?

(Avsluttet)
Nei(51%) 696
Ja(41%) 557
Vet ikke(8%) 102
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Setter du store krav til bildekvalitet og finesser, og drømmer om en flat-TV som kan imponere venner og kjente på ukentlige filmkvelder er det ingen tvil: Da bør du velge et annet alternativ.

Som en ren ekstra-TV på kjøkkenet, i spisestua eller på soverommet ser det imidlertid ut til å være et greit alternativ. Vi gir også pluss i margen for at TVen - i tillegg til fjernkontroll, både leveres med bordstativ og veggfeste. Erfaringsmessig er veggfeste sjelden standardutstyr.

Et par momenter er imidlertid viktig å være klar over:

 • TV-formatet et 4:3, dette er altså ingen widescreen-modell. Nå er ikke en 4:3 TV så ille om du bare skal se på nyheter, per i dag blir fremdeles de fleste TV-sendingene sendt i dette formatet.

  Skal du derimot se på 16:9-sendinger, for eksempel spillefilmer på NRK2 eller CanalDigital/TV1000 vil imidlertid bildet bli særdeles lite, ettersom formatet ikke er likt.

 • [Ugjyldig objekt (NAV95133)]

 • Selv om TVen har to PC-innganger, er den ikke spesielt godt egnet til PC-bruk. Dette fordi oppløsningen bare er på 800/600, mens de fleste PCer i dag bruker 1024/768 eller 1280/768. Når det er sagt: Også mange av de store billigplasmaene (for eksempel de fleste 42-tommerne til rundt 20.000 kroner vil vise PC-bilder best med en slik oppløsning).

  Som en ren arbeidsskjerm til PC-bruk er den imidlertid ikke å anbefale.

 • Siden vi ikke har testet den er det umulig å si noe konkret om kvaliteten. Erfaringsmessig har imidlertid mange billige LCD-TVer et problem med å gjengi et godt sortnivå og detaljer i mørke partier. Det tipper vi også er tilfellet her.

  På billige LCD-TVer hakker er det heller ikke uvanlig at bildet hakker ved raske bevegelser. Vi noterer likevel at den oppgitte responstiden på 16 ms ikke er så verst, så det er ikke sikkert at dette vil bli et problem her.

 • Erfaringsmessig er også brukervennligheten så som så på de billigste modellene. Tekst-TV-minnet er forøvrig på kun 10 sider. Likevel: Prisen er meget god, og som en plasseringsvennlig kjøkken eller hytteTV er dette antagelig helt greit.

  Med en størrelse på 20-tommer vil man neppe bruke denne modellen til store filmkvelder uansett:-)