Med DnB NORs eiendomssøk skal du kunne finne boliger til salgs akkurat der du er. Virker det? Foto: Per Ervland/DinSide
Med DnB NORs eiendomssøk skal du kunne finne boliger til salgs akkurat der du er. Virker det? Foto: Per Ervland/DinSideVis mer

Norges beste boligsøk på mobil?

Vi har testet DnB NOR Eiendoms oppgraderte boligsøk på mobil.

Forrige uke oppgraderte DnB NOR Eiendom boligsøket sitt på mobil for iPhone og Android-mobiler.

- Vi våger påstå at DnB NOR Eiendom har utviklet landets desidert beste boligsøk for mobil. Test den selv!, skriver DnB NOR i en pressemelding.

Vi tok dem på ordet.

Her finner du alt om å kjøpe bolig på DinSide

Finn din bolig

Innledningsvis må vi si at Finn din bolig-applikasjonen også er det eneste norske søket som virker på både iPhone og Android-telefoner, og da er det jo ikke så rart at det er best. Førsteinntrykket er uansett lovende.

Slik ser app-en ut når du åpner den.  Foto: Per Ervland
Slik ser app-en ut når du åpner den. Foto: Per Ervland Vis mer

Selve app-en laster vi gratis ned fra App Store. Og så er det bare å sette i gang.

Som du ser, finner vi tre valg på forsiden:

  • Finn bolig i nærheten
  • Avansert søk
  • Virtuelt kompass
I tillegg er det tre knapper i bunnen av skjermbildet. Den som heter "søk" tar deg til hovedsøket, på "favoritter" finner du boliger du har markert tidligere ved å trykke på en stjerne øverst i høyre hjørne. Skal du selge bolig også, kan du gi DnB NOR Eiendom kontaktdetaljer, og formodentlig tar de kontakt for å gi deg en verdivurdering. Vi la inn kontaktinfo fredag 17. september klokken 10:21, og i skrivende stund, klokken 17:04, har vi ennå ikke hørt noe fra eiendomsmegleren. Oppdatering: Vi ble oppringt av megler mandag 20. september 17:05 med tilbud om verdivurdering. Megler fortalte at han hadde mottatt mail med vår kontaktinfo mandag ettermiddag, og at disse vanligvis skal bli sendt ut fortløpende ettersom potensielle kunder fyller ut skjema, men at helgen i mellom kan ha skapt en forsinkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så, over til de ulike funksjonene:

Finn bolig i nærheten

Finn bolig i nærheten ga hele 2214 treff på boliger til salgs "i nærheten" av DinSides kontorer i Oslo sentrum. Det stemmer selvfølgelig ikke.

Men man kan gå inn på kartet og se hvilke boliger som ligger i nærheten av der man selv befinner seg, og begrense søket ved å spesifisere boligtype, prisintervall, antall soverom, boligareal, når annonsen ble publisert, samt visningstidspunkt.

Sistnevnte vil kanskje være den nyttigste funksjonen, da det vil være nærliggende å sjekke om det er ledige boliger til salgs i et område man befinner seg i. Når det er sagt - de resultatene vi fikk opp da vi brukte filtreringsfunksjonen var langt fra "i nærheten". Vi fikk boligannonser i Bergen, Stavanger, Oslo og Lillehammer. Blant annet. Heldigvis var det enkelt å hoppe mellom søkeresultater og kart, at vi enkelt kunne finne hvilke boliger som var aktuelle på kartet.

Finns eiendomskart: Smart hjelp i boligjakten

Avansert søk

- Virker det ikke? Vi stusset et par ganger, da vi ikke fikk noen hits da vi prøvde det avanserte søket. Var det virkelig ingen boliger til salgs i Oslo i det aktuelle prisintervallet? Vi visste jo om opptil flere boliger til salgs til denne prisen. Det er her svakheten ved DnB NORs eiendomssøk ligger. Det ser så proft og gjennomført ut at man forventer å finne alle boliger til salgs her, ikke bare de som selges av megleren. Da vi økte intervallet fikk vi imidlertid flere hits.

Det avanserte søket lot oss heller ikke spesifisere mer nøyaktig enn til kommunenivå, noe som fungerer fint i store deler av landet, men gjør søket alt for bredt i de store byene. Kombinasjonen med at man enkelt kunne hoppe over til kart, gjorde imidlertid at det var greit å sile ut relevante annonser når vi til slutt fikk opp noen resultater.

Selve annonsene

Når du så går inn på en bolig får du nøkkelinfo om boligen, en kort beskrivelse, opplysning om visning, samt meglers kontaktinformasjon lett tilgjengelig. Øverst i høyre hjørne er det en liten stjerne. Når du trykker på den, blir den fylt inn med farge, og boligannonsen blir lagt til i en egen favorittliste. Denne er lett tilgjengelig fra boligsøkets forside under "favoritter".

Vi gir også pluss for at man på enkelt iPhone-vis kan bla gjennom bilder i bildekarusellen øverst i annonsen, uten at resten av siden laster på nytt. Her har de andre boligsøkemotorene noe å lære!

Og så, over til det absolutte høydepunktet:

Virtuelt kompass

Så smart, tenkte vi, da vi så "virtuelt kompass", men dette er egentlig ikke noe nytt. Gule Siders app bruker samme trikset til å vise deg hvilke butikker eller spisesteder som ligger i nærheten av der du befinner deg, mens DnB Nor altså viser deg de nærmeste boligene som er til salgs. Genialt om du har litt tid å slå ihjel i beste visningstid, eller på vei fra den ene visningen til den andre!

Ved å kombinere kompasset i iPhone med geografiske data blir det mulig å simpelthen gå rundt i gatene med mobilen, og få opp på skjermen boliger som er til salgs - og hvor langt unna de er der du står:

Dette var tøft! Her filmer kamera, og jeg får vite hvor langt det er til boliger som er til salgs.  Foto: DnB NORs boligsøk
Dette var tøft! Her filmer kamera, og jeg får vite hvor langt det er til boliger som er til salgs. Foto: DnB NORs boligsøk Vis mer


Hjelper ikke at det er bra

Vårt store ankepunkt med DnB NORs boligapp er DnB NOR. Ikke at det er noe feil med eiendomsmegleren, men fordi den kun viser DnB NORs boliger til salgs blir søket for begrenset. Nå er ikke dette ment å være et alternativ til større boligsøk på nett som Finn.no og Tinde, men vi tar oss gang på gang å ønske at det var en av disse aktørene som hadde utviklet dette søket. Det finnes for få relevante alternativer, og vi må jo innrømme at vi lurer på hva det er vi går glipp av i området fra andre eiendomsmeglere.

Boligsøket har potensiale, men slik det står nå er det, selv med svært åpne søkekriterier (vi fikk ikke lokalisert det nærmere enn "Oslo"), alt for få boliger.

Med en annonsebase fra en av de største aktørene ville nok dette blitt en stor hit. Slik det står nå er det dessverre alt for tynt til å ha noe særlig verdi. Selve søket er bra, men det hjelper ikke når det ikke er nok å søke i.

DnB NORs Finn din bolig er et helt greit supplement i boligjakten, men vi må si at vi gleder oss til Finn og Tinde får bedre orden på sine mobilsøk. De har mye å lære av DnB NOR.

Vi har testet boligsøket på en iPhone 4

Testresultat

DnB NORs boligsøk

Det virtuelle kompasset som viser hvor langt det er til boliger til salgs den retningen man lar telefonen peke er fantastisk! I tillegg er app-en brukervennlig, smart og nyttig. Fin bildevisning i annonsene.

For upresise søk, og ikke minst: alt for begrenset utvalg til å være et relevant boligsøk. Vi kan derfor ikke gi søket mer enn terningkast 3.

Se alle våre tester


Har du prøvd søket? Hva synes du? Si din mening i debatten.