Nordmenn vil bo i tradisjonelle eneboliger

Men de moderne eneboligene blir stadig mer etterspurte.

TRADISJONELLE BOLIGER: Eneboliger som denne er fortsatt populære blant nordmenn. "Ninni" var Mesterhus´mest solgte ferdighus i 2010. Foto: Mesterhus
TRADISJONELLE BOLIGER: Eneboliger som denne er fortsatt populære blant nordmenn. "Ninni" var Mesterhus´mest solgte ferdighus i 2010. Foto: Mesterhus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2010 ble det satt i gang bygging av 5.890 eneboliger i Norge, ifølge SSB. Mange velger ferdighus når de skal bygge enebolig, men hvilke hus er de mest populære?

DinSide har kontaktet fire norske ferdighusprodusenter for å se hvilke av deres hus som selger best.

Nå får du passive ferdighus

Disse er mest solgt

Det er ingen tvil om at nordmenn fortsatt er tradisjonelle i sine valg av bolig. Blant de mest populære husene hos ferdighusprodusentene, finner vi hus som Ninni fra Mesterhus og Aurora fra Nordbohus. Sistnevnte har vært bestselger hos Nordbohus siden lanseringen i 2003.

(se bildespesialen under)

Hvilket ferdighus er din favoritt? (Avsluttet)
Vidda fra Norgeshus(25%) 147
Ninni fra Mesterhus(13%) 75
Karita fra Mesterhus(12%) 71
Aurora fra Nordbohus(10%) 57
Nukleus fra Nordbohus(9%) 56
Nexus fra Nordbohus(7%) 42
Vågsund fra Norgeshus(7%) 40
Lykkebo fra Block Watne(6%) 38
Alm fra Block Watne(6%) 36
Nupen fra Norgeshus(5%) 30
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Dette er det norske drømmehuset spesielt blant småbarnsfamiliene, men også de øvrige kundegruppene faller for denne tradisjonelle bestselgeren. Antakelig fordi det er et typisk norsk hus, og for de fleste selve illustrasjonen på eneboligdrømmen, sier markedssjef Stian Moursund i Nordbohus.

Også Ninni fra Mesterhus har vært bestselger de siste ti årene - også et tradisjonelt hus med romantiske detaljer. Likevel skjer det enkelte endringer i hva boligbyggerne etterspør.

- Vi ser noen nye trender når det kommer til innvendige preferanser. Folk vil ha det tradisjonelle på utsiden og hypermoderne innvendig, med rene linjer, og gjerne uten lister mot gulv, tak og rundt vinduene, sier Raymond Myrland, kjedeleder i Mesterhus.

Sjekk dette før du pusser opp

Noen velger mer moderne

Selv om det er de tradisjonelle eneboligene som selger desidert mest, er det endringer på veg.

- Det er en klar økning blant de som vil ha moderne hus. Arkitektene tegner i langt større grad nå enn tidligere boliger med moderne uttrykk. Kundene etterspør boliger med flatt tak og store vinduer - og de vil gjerne bruke vedlikeholdsfrie materialer og vinduer med aluminiumskledning. Dessuten er kundene opptatt av nye energiløsninger, forteller Siri Forseth i Norgeshus.

Blant deres tre mest solgte hus finner vi Vidda, som har et langt mer moderne utseende enn de tradisjonelle eneboligene. Også hos Block Watne er det et hus i funkisstil som er populært, nærmere bestemt huset Alm.

Blant kundene hos Mesterhus har dessuten ferdighuset Madelen, som ble lansert i mars i år, slått an.

- Madelen har siden lanseringen i mars blitt et av våre mest etterspurte hus. Dette er et godt eksempel på fremtidens bolig, med spennende nytt design og passivhusenes komfort og energieffektivitet, sier Myrland.

Derfor må du ta bilde av verdisakene

Ferdighuset Karita fra Mesterhus Foto: Mesterhus
TRADISJONELLE BOLIGER: Eneboliger som denne er fortsatt populære blant nordmenn. "Ninni" var Mesterhus´mest solgte ferdighus i 2010. Foto: Mesterhus
Ferdighuset Nupen fra Norgeshus Foto: Norgeshus
Ferdighuset Vågsund fra Norgeshus Foto: Norgeshus
Ferdighuset Vidda fra Norgeshus Foto: Norgeshus
Ferdighuset Alm fra Block Watne Foto: Block Watne
Feridghuset Aurora fra Nordbohus Foto: Nordbohus
Ferdighuset Lykkebo fra Block Watne Foto: Blockwatne
Ferdighuset Nexus fra Nordbohus Foto: Nordbohus
Ferdighuset Nukleus fra Nordbohus Foto: Nordbohus


Appen som gjør husvalget enklere.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!