Nominerte områder

Her kan du lese om de områdene som var nominert i testen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vær oppmerksom på at kvadratmeterprisen er en cirkapris. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er hentet ut fra statistikk om boliger som er solgt, eller som er til salg nå.

1) Skillebekk. Flotte gamle bygninger med ”kremtopping på utsiden” – som er tatt godt vare på. Mange fine franske altaner. Ligger attraktive mellom Bygdøy allé og Frognerkilen, og ofte med flott fjordutsikt. Alle butikker og shoppingmuligheter i nærheten. Buss og trikk rett utenfor døren. Gangavstand til sentrum, tar om lag 15 minutter. Skip-O-Hoi – rett ned og heise seil etter jobben.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 32.000 kroner.

2) Holmenkollen. Skogsnobbenes paradis. Nær skog og mark, og over byens støy og forurensing. Flott utsikt, flotte hus og barnevennlig. Få matbutikker i nærheten, men ellers ingen shoppingmuligheter. T-Bane til byen tar 20-30 minutter.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 27.000 kroner.

3) Nordstrand. Gamle, store, ærverdige villaer nær sjøen. Ett minus er imidlertid den trafikkerte og støyende Mosseveien som skiller boligområdet fra sjøen. Flere steder på Nordstrand har man antagelig landets beste utsikt – over indre Oslofjord og selve byen. Trikk, tog og buss til sentrum tar 15-20 minutter. Storshopping må man til sentrum for å få til, men det er et par bydelssentre på Nordstrand, og landets beste matbutikk, Jacobs, ligger også i området.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 25.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4) Kampen og Vålerenga. Småkoselig og verneverdig trehusbebyggelse som er renovert. En liten ”by i byen”. Sentrumsnært, men svært rolig. Kan gå til sentrum på 20 minutter. Buss og T-Bane i nærheten, bare få minutters kjørsel til sentrum. Mat får du kjøpt, men ellers ingen spennende shoppingmuligheter. Kafeer og restauranter er det heller ikke mange av.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 24.000 kroner.

5) Frogner. Nærhet til slott og kongelige personer. Gamle, velrenoverte bygninger, og et utelivstilbud som ikke kan matches. Byens mest ”korrekte adresse”. Shopping finner du rett utenfor døren, og du kan gå til sentrum på 10-20 minutter.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 27.500 kroner.

6) Grünerløkka. Ungdommens kule paradis, med kafeer og bohemkultur. Oslos svar på Paris’ latinerkvarter. Sentralt, men har også sitt eget ”sentrum”. Spørsmålet er bare om ”Løkka” holder på å kvele seg selv. Området er ganske dyrt, og mange av de unge hippe har ikke lenger råd til å bo her. Blir området igjen dominert av eldre folk, vil det nok miste noe av bohemsjarmen. På Grünerløkka finner du en del spesialbutikker, men nok ikke ett komplett shoppingtilbud. Trikk og buss til byen tar få minutter. Du kan gå på 20, hvis du bruker benene dine. Elven preger også området i positiv forstand.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 25.000 kroner.

7) Gamlebyen/Grønland/Tøyen. Fremmedkulturelt og eksotisk. For deg som har sluttet å spise poteter, og vil velge og vrake i utenlandske spisesteder og lokale puber. Er kanskje i dag det som Løkka var for få år siden. Du kan gå til byen på 10-20 minutter, og buss, trikk og T-Bane tar bare et par minutter.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 21.000-24.000 kroner.

8) Grefsenkollen. En av byens beste utsikter, og kort vei til skog og mark. Ett noe mer folkelig og usnobbet villastrøk, sammenlignet med Holmenkollen og andre vestlige villastrøk. Full shoppingpakke må du til sentrum for å finne, men Storo Sentret ligger ganske nær. Buss og trikk bruker om lag 20-25 minutter til sentrum.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 24.000 kroner.

9) Majorstuen. Var Grünerløkka før Grünerløkka ble Grünerløkka. Stadig dynamisk, med mange butikker og et rikt uteliv. Kanskje byens beste shoppingstrøk. Den trafikkerte Kirkeveien trekker likevel litt ned. Ganske mange unge mennesker, men ikke akkurat hippier.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 27.500 kroner.

10) Malmøya/Ormøya. Nydelig sjøidyll - her kan du pille rekene og åpne hvitvinen i vannkanten. Butikker er svært få, men bussen bruker bare 15 minutter til sentrum. Negativt er det likevel at deler av Ormøya er påvirket av den digre containterhavnen som delvis strekker seg inn på øya.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris: Har ikke statistikk.

11) Bygdøy: Snobbelandsbyen med egen nakenbadestrand. Bygdøy er en sjarmerende halvøy med kort vei til storby. Fine villaer, mange med ettertraktet strandlinje. Byens beste mulighet for å få seg et bad sammen med mange andre likesinnede. Bussen kjører til byen på 20 minutter. På sommeren kan du kjører båt til Aker Brygge.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 35.000 kroner.

12) Ullevål Hageby. Ett lite stykke England midt i Oslo. Klassisk strøk med urbane småbarnsforeldre og distingverte eldre. Trikk og buss til sentrum, men du kan også velge å gå på 30-35 minutter. NB. Fotballkamper og universitetet er i umiddelbar nærhet.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 30.000 kroner.

13) Sagene. Gammelt arbeiderstrøk der kombinasjonen av oppussing av gamle huse og oppføring av nye gårder har hevet standarden. For deg som liker å gå ut på hippe løkka, men vil gå hjem til en rolig plett etterpå. Akerselva er sommerens oase. Buss og trikk til byen tar om lag 15 minutter, men det er mulig å shoppe en del i nærområdet.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 22.500 kroner.

14) Torshov. Soria Moria kino og teater, klassisk Torshovarkitektur, Strøm-Larsen pølsemakeri og nok kafeer og brune puber. Med Torshovparken og Akerselva som grønne oaser. Gangavstand til det hippe løkka. Buss og trikk til byen tar om lag 15 minutter, men det er også mulig å shoppe en del i nærområdet.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 23.000 kroner.

15) St. Hanshaugen. Fine gårder i vestkantstil, men livet har likevel et noe mer rolig tempo enn hva andre sentrale vestkantstrøk kan tilby. Mette-Marit effekten ser vi heller ikke bort fra. Du kan gå til sentrum på 10-15 minutter.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris: Har ikke statistikk.

16) Aker Brygge. Eksklusiv sjøluft med høy kjendisfaktor. Aker Brygge er stedet for deg som hungrer etter uteliv, og muligheten for å treffe kjente og rike folk. Leilighetene holder vanligvis høy standard, og spesielt de med bra utsikt trekker prisene opp i de høyere luftlagene.
Du har alle tenkelige shoppingmuligheter rundt deg, og bor praktisk talt midt i Tigerøyet.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris (om lag): 35.000-40.000 kroner.