Nødhjelp til oppussingen

Maling, vann, verktøy på avveie og oppussingsstøv. Ingen ting er mer hi-fi uvennlig enn oppussing, men musikk MÅ man ha til arbeidet! Her er ghettoblasterne du har råd til å ødelegge.

Nødhjelp til oppussingen

  1. Bildespesial: De billigste blasterne


Den smarteste investeringen

Det høres kanskje litt ekstravagant ut å kjøpe eget lydanlegg til oppussingen, men en samlet bolig-redaksjon kan skrive under på at det er noen hundrelapper vel brukt.

Nysgjerrig? Trykk her for å komme direkte til bildespesialen.

Det siste en vil i en oppussingsperiode, er jo at oppussingsstøv, maling og andre rare substanser en tar i bruk, skal sette seg fast i den gode stereoen. Da får du plutselig en uventet og mye høyere ekstrautgift på toppen av oppussingen (som de fleste som har vært igjennom det, vet blir en 10-20 prosent dyrere enn antatt uansett.)

Forsikringsselskapene er heller ikke særlig medgjørlige om det viser seg at pussestøv i anlegget er grunn til defekt - og et forsikringskrav på noen titusenlapper. Det hjelper heller ikke å reklamere på feil - om det skyldes at du har renovert kåken.

Musikk til arbeidet vil likevel de fleste ha, og vårt beste tips er altså å investere et par hundrelapper i en liten bærbar musikkspiller. Det er en fordel at den har radio, så har du litt større variasjonsmuligheter, skulle jobben trekke ut. Skal du dunke og banke mye, vil du nok kjapt finne ut at en CD-spiller er nødvendig ekstrautstyr det og. Da slipper du å stoppe arbeidet hver gang musikken har stanset og moromannen prater.

Illustrasjon: Per Ervland Vis mer


Kan ghettoblasteren kobles til en mp3-spiller er dette også supert, men da må du gjerne opp til det dobbelte på pris, og det er sjelden aktuelt for en vare som du må regne med kan ta kvelden etter kort tid. I tillegg utsetter du mp3-spilleren din for substanser den ikke har så godt av. Og litt av poenget med en svinebillig musikkspiller forsvinner.

Misforstå oss rett: Vi er ikke for kjøp av engangs-CD-spillere. Så langt det lar seg gjøre, er det best for både miljø og lommebok å satse på kvalitet som varer. Men vi er imot å utsette gode musikkanlegg for fare, når det finnes rimelige alternativer.

Det er jo heller ingen regel som sier at ghettoblasteren kommer til å gå fløyten. Undertegnede har en liten blå UFO-lignende sak som har overlevd både sementstøv (som i følge forsikringsselskapene er en elektronikk-versting), pussestøv, sparkel, veiving med malerkoster og 10-litersspann, tre sett med håndverkere, en dugnad, og besøk av en 3-åring. Nå står den pent og venter på varmt vær, parkliv og strandliv. Selv i iPodens glansdager er det noe eget ved musikk man kan dele.

Ikke kast i søpla!

Skulle den gå fløyten, er det ikke bare å kaste den i søpla. Butikker som selger elektroniske varer har plikt til å ta imot returvarer - og har du kjøpt den i dagligvarehandel, har den butikken du kjøpte den i plikt til å ta den i retur.

Kriterier

Over til godsakene. Vi har altså trålet markedet for å finne et knippe musikkanlegg du har råd til går sønder i oppussingens hete. Alle ghettoblasterne er valgt utifra følgende kriterier (i rekkefølge):

  • Pris: Under 500 kroner.
  • Bæremuligheter: Den skal være bærbar og lett å flytte på, selv med klissete hender.
  • Avspillingsfunksjoner: Må ha både radio og CD-spiller. Alt annet er et pluss.
  • Energi: Både strøm og batteri

  • Lydkvalitet og volum har denne gang måttet vike til fordel for pris.

    NB! Dette er standardpriser. Vet du at du skal pusse opp, vil vi også anbefale deg å følge med på salg og tilbud i tiden før du starter. Det hender det dukker opp billige partivarer i dagligvarebutikker - eller i en av de store elektrokjedene.